Moderator: Moderatorzy
U mnie jest to samo, jak wyłącze ogrzewanie to jest pion, a jak włączone to o grubość wskazówki przed pionem, te typy tak mają więc niema się czym przejmować wymiana ciepła i normalne że płyn się nieznacznie schładza.szczewko pisze:Jesli termostat otwiera sie przy 80 to mam ok. Mam jeszcze pytanie. Jak w swojej wlacze nadmuch na maxa i jade tak spokojnie 2000 obr/min to temperatura potrafi sie leciutko obnizyc(o pol grubosci wskazowki) czy to normalne. Zaznaczam ze ten objaw mam tylko zima przy spokojnej jezdzie. Jak jade normalnieto stoi delikatnie przed srodkiem czyli na 80.
Kolego sprawdż chłodnice może zasyfiona i słaby przepływ powietrza i słabiej chłodzi, no ewentualnie wisko jeżeli chłodnica ok, za słabo się kręci tym bardziej że temp. na zewnątrz bliska 0 obawy spotęgują się kiedy zrobi się cieplej więc nie warto tego lekceważyć.wojtek85 pisze:zgodzę się z moim przedmówcą. Dołącze sie do tego tematu. W mojej bemce jest taka sytuacja, że gdy jadę to wskazówka od temperatury wychyli się o pół grubości w strone czerwonego pola.Dodam, że wcześniej było ok. Co może byc tego przyczyną?
I na dodatek wiadomo(jeszcze z podstawówki) że ciecz zaczyna póżniej wrzeć,gdy ciśnienie jest wyższe.adam-bmw pisze:jeden z kolegow napisal ze woda zaczyna wrzec podan 90 st/C i sie z tym zgodze ale plyn chlodniczy ma wyzsza temp wrzenia dlatego skala jest do 136
Kolego napisałem wyżej, i chłodnica bankowo jest winna całemu zamieszaniu,cart00n pisze:http://www.upychaj.unl.pl/up/200958008.JPG
ok 25km przy stałej prędkości 120km/h... wg mnie to już znaczne wychylenie![]()
sprawdziłem płynu pod sam korek, ostatnio zdarza się to notorycznie właśnie jak przejadę ze 20km przy takiej prędkości...
ktoś ma jakiś pomysł ?
Proponuję powrót do Fizyki z zakresu szkoły podstawowejbes_pieczniq pisze:nie moze byc 90stopni bo czasem wskazówka minimalnie przekroczy tn pion o tam 0,0003 mma woda powyzej 90 stopni zaczyna wrzeć, czyli "paruje w całej swojej objętości" zwiekszajac cisnienie a w szczelnym ukladzie chłodzenia wiemy co to by oznaczało... tak mi sie przynajmniej wydaje... wedlug mnie to co przedstawia to zdjecie moze byc prawda