Bmw e39 530D chłodnica wody
Moderator: Moderatorzy
- smuz
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Świętokrzyskie
- Kontakt:
Bmw e39 530D chłodnica wody
Witam panowie wczoraj niechcący uszkodziłem chłodnice wody. Pękła na plastiku troszkę myślałem o kleju ratowałem się bo już późna godzina była a auto potrzebne na drugi dzień. Ale wolałem nie ryzykować i zamówiłem na allegro używke behr numery się zgadzają i wygląd jest taki sam ale co niektórzy twierdzą że jest różnica między manual a automat. Podobno do automat jest ze chłodzi skrzynie. Auto mam z 2001 r 193konie skrzynia automat. No i pytanie czy ktoś wie czy jest różnica ? Na realoem jakoś tez nie widzę tej różnicy.
- Jawor
- Administrator
- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: Bmw e39 530D chłodnica wody
Cześć.
W E34 tak faktycznie było, chłodnice w automatach miały dodatkowy obieg do chłodzenia skrzyni.
W E39 może nie być takiego obiegu, natomiast przyjrzałbym się gdzie w Twoim aucie znajduje się chłodnica automatu i będzie wiadomo czy podejdzie chłodnica z manuala.
W E34 tak faktycznie było, chłodnice w automatach miały dodatkowy obieg do chłodzenia skrzyni.
W E39 może nie być takiego obiegu, natomiast przyjrzałbym się gdzie w Twoim aucie znajduje się chłodnica automatu i będzie wiadomo czy podejdzie chłodnica z manuala.
- smuz
- Bywalec
- Kontakt:
Chłodnica już jedzie. Dziś bylem w sklepie z ciekawości chinczyk 450zł i zastosowanie manual/automat czyli nie będzie chyba problemu. Kolega w e60 jednak miał problem bo tam różnica była
- smuz
- Bywalec
- Kontakt:
A więc tak . W e39 Nie ma jednak różnicy z chłodnicą bo dziś przyszła od manuala ale zostałem oszukany przez jednego allegrowiczia który zapewniał że chłodnica jest szczelna . Kontakt z nim już jest nie dostępny nie dość że dostałem inna niż na zdjęciu to jeszcze nie szczelna ale klej do bloku dał radę i jest wszystko ok. Oczywiście tymczasowo bo po niedzieli zamawiam nową. Wcześniej miałem e36 2.5tds i tam jest wszystko pancerne a w e39 delikatne