problem ze wzmacniaczem

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

piteroos
Świeżak
Świeżak

problem ze wzmacniaczem

Post autor: piteroos »

cześc mam pytanie czy ktos miał do czynienia ze wzmacniaczem voice kraft mb 800 i głośnikiem peiying bl250a10 bo dostałem taki sprzęt w prezencie i z tego co czytałem to za dobry to on nie jest ale mimo to podłączylem to wszystko i okazuje sie ze skrzynia ledwo co da sie słyszec nie wiem co robic czy ktos mogłby mi pomóc?? nawiązujac do jakosci sprzętu mialem kiedys głosnik bez nazwy o wiele mniejszy podłączony bezposrednio pod radio i grał o wiele lepiej a wiec to nie mozliwe zeby to tak grało:(

[ Dodano: Wto Lut 17, 2009 3:15 pm ]
chciałbym dodac ze głośnik ten jest dwucewkowy i na pudełku miał oznaczenie 2/ 4 ohm moze zle cos podłączyłem nie wiem co mam robic moze wzmacniacz jest słaby
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Zanim ktoś się wypowie,to "wejdż" na stronkę www.elektroda.pl
Tam w szczegółach wszystkiego się dowiesz. :wink:
crafty
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Opolskie

Post autor: crafty »

witam kolego aby powiedziec Tobie cos wiecej na ten temat, musisz podac specyfikacje glosnika, ze glosnik jest 2 cewkowy lepiej dla ciebie mozesz go podlaczyc 2x2 Ohm co odciazy wzmacniacz, lub na mostku , bmw e39 to spore auto i jezeli nie masz sporego (dobrego) glosniczka to niestety ale basu z bagaznika za wiele nie uslyszysz, zawsze pozostaje zrobienie dobrego przodu, ja posiadam glosnik 38 cm rowniez na dwoch cekwach, ale markowy i dosyc czesie buda ale to nie jest to samo co mialem w mondeo(2x wiekszym aucie), diagnoza prosta , bardzo dobrze wygluszony bagaznik,
pozdrawiam i czekam na wiecej informacji
piteroos
Świeżak
Świeżak

Post autor: piteroos »

a wiec tak głośnik był bez jakiej kolwiek instrukcji miał tylko oznaczenia na pudełku mianowicie na temat impedancji pisało tak: impedancja zmienna 2, 4 ohm niema miedzy tym znaczka razy ani nic wtedy byłoby jasne ze ma dwie cewki po 4 ohm albo po dwa kazda nie wiem juz na elektrodzie tez za wiele sie nie dowiedziałem
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

http://allegro.pl/item559210484_hurt_ma ... 1100w.html

podlaczajac taki glosnik masz dwie opcje

albo robisz go mono czyli podpinasz cewki rownolegle i wzmacniacz w mostku

albo przy wzmacniaczu zostawionym w stereo wpinasz cewki tak jakbys wpinal 2 glosniki
ODPOWIEDZ