Problem z automatyczna skrzynią biegów......e34 tds touring

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

CLINK_PL
Bywalec

Problem z automatyczna skrzynią biegów......e34 tds touring

Post autor: CLINK_PL »

Witam;

Przegrzebałem forum i nic o podobnych problemach nie znalazlem. Moze ktos juz cos na to zaradził.

Wiec ...po ostatnich sporyach opadach sniegu, po pracy chcac wyjechac z miejsca parkingowego poprostu sie zakopalem. Troszke sie spieszylem i chyba dalem skrzyni za duzego kopa. Tak mi sie wydaje bynajmniej. Chociaz nie bylo to jakies straszne, manualna pewnie by wyszla cało. No i jakie objawy ....brak 1 biegu. Na D wogóle nie wystartuje ...lekkie ciagniecie po czym wchodzi w tryb awaryjny. Na S to samo... Na * daje rade ale wydaje mi sie ze startuje z 2 biegu. No i teraz zauważyłem co daje * to, to ze tylko staruje z 2 co by dac mniejszy moment na oś. Jak sie rozbujam i przelacze na D to jade elegancko "rarytasik jakich mało ;D" Teraz pytanie co sie w niej poprzestawialo . Bo nigdy z nia nie bylo problemów. Przyznaje ze oleju nie wymienialem i mam zamiar to jej zaaplikowac. Tylko moze ktos mial juz taki przypadek i jest on beznadziejny to szkoda nawet oleju teraz. Moze ktos na slasku zna jakiegos dobrego mechanika od Tedka bo zdecydowalem sie oddac serce w jakies dobre rece. Jezdzic.... śmiga ale perfekto to to nie jest....rozumiecie .... :sad:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 23:57 przez CLINK_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
patt505
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: patt505 »

ja mialem u siebie taki problem, ze mialem tylko 3-ci bieg, pojechalem w wawie do speca od automatow i okazalo sie, ze filtr i olej nie byly nigdy (od 94 roku-stempel oryginalny z bmw z 1994 na filtrze) wymieniane, szanowny pan wymienil filtr i olej i pomoglo teraz smigam i jestem zadowolony. Moja rada trzeba poradzic sie specjalisty, niestety nie podpowiem na slasku zadnego adresu.
powodzenia
ODPOWIEDZ