Witam.
Małem zamiar dzisiaj sam naprawić rozrusznik ale niestety poległem.Niestety nie byłem w stanie go odkrecic przez durną śrubę gwiazdkową (za małą nasadkę kupiłem)Musiałałem oddać do warsztatu.Jeżeli komuś sie przyda to zrobiłem fotki bendiksa i numer części ,która została wymieniona.Niestety mam rozrusznik o mocy 1,8kW a są też o mocy 2,2kW które o wiele lepiej kręcą.
Bendiks
Oraz numer części BOSCHA cena 120zl
W warsztacie wymienili bendiks,tulejki,szczotki,wyczyszczono i coś tam przesmarowali .
wiem-wiem - na pewno zrobili to lepiej i bardziej fachowo i masz spokojną głowę...
ale ja lubię dłubać przy aucie i jestem dociekliwy
jesli chodzi o rozrusznik to bez stołu ciężko coś zoić bo zamontujesz go do auta i może się okazac że "LIPA".nie kręci..a tak- na stół go i wszsytko widać jak na dłoni
BMW .........człowiek się stara a to wszystko na nic
Ja też lubie dłubać przy samochodzie.Ale czasami nie moge sobie pozwolic na taka misje z powodu braku czasu i miejsca.Niestety nie posiadam garażu.W tym przypadku gra nie warta swieczki
Pozdrawiam
pomóżcie,bo trafia mnie.padł mi rozrusznik .w żaden sposób nie mogę się do niego dobrać.
próbowałem od góry ale udało mi się odkręcić tylko jedną nakrętkę.do drugiej nie ma możliwości podejścia.jak wymontować to bez pomocy mechanika?acha.to E-39 525tds.pozdro.
Jawor pisze:Jakieś informacje o tym, kiedy były montowane 1,8kW a kiedy 2,2kW?
to jest zalezne od mocy silnika
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 4:24 pm ]
arno64 pisze:pomóżcie,bo trafia mnie.padł mi rozrusznik .w żaden sposób nie mogę się do niego dobrać.
próbowałem od góry ale udało mi się odkręcić tylko jedną nakrętkę.do drugiej nie ma możliwości podejścia.jak wymontować to bez pomocy mechanika?acha.to E-39 525tds.pozdro.
dosc cienki klucz z dluga przedluzka i taka koncowka co wykreca sie w rozne strony /nie wiem jak to sie nazywa/ dosyc gimnastyki ale da sie odkrecic
Jawor pisze:Jakieś informacje o tym, kiedy były montowane 1,8kW a kiedy 2,2kW?
to jest zalezne od mocy silnika
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 4:24 pm ]
arno64 pisze:pomóżcie,bo trafia mnie.padł mi rozrusznik .w żaden sposób nie mogę się do niego dobrać.
dosc cienki klucz z dluga przedluzka i taka koncowka co wykreca sie w rozne strony /nie wiem jak to sie nazywa/ dosyc gimnastyki ale da sie odkrecic
Razej nie od mocy 2 takie same Tadki a nie TDS&TD jeden rok młodszy ja mam 1,8 kw a kumpel ma 2,2kw