Panowie odkręciłem dzisiaj wszystkie osłony od chłodnicy, przejechałem się kawałek
(ok. 1km) wskazówka cieczy chł. na pionie - czyli powinna być już temp. optymalna, dotykam chłodnicę a ona cała zimna - calutka - dodam że wentylator był wymontowany, silnik bardzo szybko złapał temp., czy to jest zakamieniona chłodnica czy coś innego ?
dodatkowe info: teraz jest 276tyś termostat był wymieniany przy 250tyś
Zimna chłodnica e36 318tds
Moderator: Moderatorzy
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
cart00n, przejedz sie z 30 km wtedy bedzie wiadomo ... a 1 km .... to ze wskazowka jest na pionie to akurat po 1 km zludzenie ... silnik ostygnie ci w pol godziny a taki co ma przejechane 100 km i tez ma w pionie bedzie stygl 2 godziny jak nie wiecej ..... rozgrzany a rozgrzany to roznica jak widac ... poza tem jak Ci temp nie wychyla sie poza pion to po co szukac problemu ?? u mnie tez chlodnica nie jest goraca ... tylko chlodna ... a moge przejechac cala noc 1000 km i temp sie nie rusza. .... juz mi ktos na forum mowil ... ze skoro po 1000 km ciaglej jazdy jest z temp ok to po co szukac dziury w calym ?? sprawdz po jakim czasie sie nagrzewa - powino byc jakies 3-4 km max i powinien miec pion ... jak tak masz to jest gites
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Wszystko jest w porządku 
Ciecz krążyła tylko po tzw. małym obiegu- nie wpływała do chłodnicy, bo nie była jeszcze na tyle rozgrzana, by otworzył się termostat i ciecz zaczęła krążyć w tzw. dużym obiegu
Ciecz krążyła tylko po tzw. małym obiegu- nie wpływała do chłodnicy, bo nie była jeszcze na tyle rozgrzana, by otworzył się termostat i ciecz zaczęła krążyć w tzw. dużym obiegu
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"