Pozdrawiam
TDS - problem z zapalaniem ciepłego i zimnego silnika
Moderator: Moderatorzy
TDS - problem z zapalaniem ciepłego i zimnego silnika
Witam, chcialbym sie podzielic moimi doswiadczeniami z problemem odpalania na cieplym oraz zimnym silniku.Moje problemy zaczely sie jakies 3 miesiace temu tzn na zimnym palil a jak byl cieply to trzba bylo go krecic kilka sekund, pierwsza diagnoza to pompa
ale z braku funduszy jezdzilem dalej.Problem narastal i jak auto nie jezdzilo codziennie musialem z rana dluugo krecic.W miedzy czasie wymienilem pompke w baku i dalej to samo. Rozwiazaniem okazal sie malo wydajny rozrusznik, po wyciagnieciu i otwarciu wylecialo z niego pelno syfu, przeczyscilem i wszystko gra czy cieply czy zimny pali od dotkniecia
. Takze wszystkim ktorzy podejrzewaja pompe wtryskową polecam regeneracje rozrusznika, silnik musi miec kopa na rozruch.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2009, 23:31 przez Boxer_88, łącznie zmieniany 1 raz.
Pompa czy rozrusznik?
Witam, zaciekawił mnie ten temat bo sam tak miałem.Ale zaczne od początku, może będzie ktoś w stanie mi pomóc: Zimą kupiłem bmw e39 530d z 2000r.Pojeździłem nią 2m-ce i musiałem wymienic wszystkie pompowtryski (6szt-wydatek ok 4000zł). Po naprawie jak nowo narodzony...Aż do momentu kiedy zaczęło sie robic ciepło. Zacząl palic coraz ciężej. 3 dni temu wogóle już nie zapalił!!! Kontrolki świecą, ale nic poza tym.Rozrusznik byl sprawdzany i stacyjka tak samo w salonie bmw(bo zdarzenie to miało miejsce za granicą)Mam wrażenie że to coś z komputerem albo przewodami bo wogóle nie ma z min połączenia. Nie mam już do niego siły! Co znowu z nim jest?
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Problem z zapalaniem ciepłego i zimnego silnika- Rozwiązanie
Niestety twój post zawiera zbyt ogólnikowe informacje aby nawet zadać pytania doprecyzowujące... a co dopiero znaleźć rozwiązanie.
Jedyne co mnie zaciekawiło obecnie to: Jaki był powód konieczności wymiany pompowtrysków? (najlepiej objawowy... a nie czyjaś diagnoza).
Jedyne co mnie zaciekawiło obecnie to: Jaki był powód konieczności wymiany pompowtrysków? (najlepiej objawowy... a nie czyjaś diagnoza).
- Bopss
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525td
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Problem z zapalaniem ciepłego i zimnego silnika- Rozwiązanie
Moim zdaniem pomóc moze diagnostyka komputerowa bo problem może być poważniejszy,wyświetlaja się jakieś komunikaty w komputerku?