525 tds nie chce mi odpalic pomocy!!!

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Piotrus1989
Świeżak
Świeżak

525 tds nie chce mi odpalic pomocy!!!

Post autor: Piotrus1989 »

Witam! Mam bmw 525 tds touring 95 rok automat. Mianowicie auto nie chce zapalic! Po przekreceniu kluczyka na zaplon wszystko normalnie sie zalacza pompa swiece poduchy itd. niby zadnego bledu, lecz gdy przekrecam kluczyk do konca auto nie reaguje! Aku jest dobre, rozrusznik tez. Sprawdzalem bezpieczniki, ale wszystkie sa dobre, autko jakby mialo jakies dodatkowe odciecie na pompie i przy stacyjce. Prosze o pomoc z gory dziekuje!
Gadzio
Bywalec

Post autor: Gadzio »

Może coś imobilazerem jeśli go posiadasz, spróbuj odpalić zapasowym kluczykiem.
ostry
Bywalec

Post autor: ostry »

zdejmij oba klemy z akumulatora na chwile, powinno pomoc jak to immobilizer.
Piotrus1989
Świeżak
Świeżak

Dzieki chłopaki, ale nie pomaga. Nawwet aku zmienialem i zero poprawy
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Może coś w stacyjce nie styka, albo coś z rozrusznikiem.

Sprawdź innym kluczem, może pestka od EWSa jest rozkodowana.
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
ketis
Bywalec

Post autor: ketis »

Jeżeli wymieniłeś akumulator i nie był on nowy to upewnij się czy jest dobrze naładowany (i czy przypadkiem ten na który wymieniłeś ma wystarczające natężenie prądu - tdsy potrzebują "duuuużo prądu"). Sprawdź też czy klemy nie są zabrudzone. Potem sprawdź wszystkie bezpieczniki i przekaźniki (powyjmuj i przeczyść styki). Czasem padnięte przekaźniki mogą powodować różne dziwne rzeczy w elektryce samochodu. Jak nie podziała to szukaj przyczyny w immo, weź to wyjmij i zobacz czy nie ma gdzieś zwarcia na stykach immo.
Piotrus1989
Świeżak
Świeżak

mam tylko jeden kluczyk, a aku jest nowe 100 Ah, bezpieczniki tez sa ok. Mimo to dzieki, moze ma ktos jeszcze jakies pomysly?!
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Sprawdź bezpiecznik świec żarowych.
Gdzie go znaleźć znajdziesz na forum.
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Piotrus1989
Świeżak
Świeżak

bezpiecznik jest ok. Dalej jest tak jakby miala jakas blokade!

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 10:04 am ]
Jak odblokowac ta pestke od ews!
lynk
Bywalec

Post autor: lynk »

Witam panowie co wy na to?????E39 2.5 TDS Wazna sprawa jak u kolegi zakładajacego temat..Pojechałem na wekend majowy :grin: Ale juz z niego nie wróciłem :sad: Wiec padł mi aku Nie pomyslałem o skutkach i kreciłem az po którymś razie rozrusznik juz nie dawał znaku zycia ...Nic mówie podładuje z innego auta i bedzie git ...ale nic aku. podładowane i nic jak u kolegi lampki w liczniku sie pala swiece grzeją a rozrusznik nic... wiec dzwonie do kumpla mówi ze moim kręceniem do bulu zakodowałem (rozwaliłem kodowanie w immo miedzy kluczykiem a kompem)i do domu nie wrócę tym autem zrobiłem zworke na EWS tak jak mi kazał zakreciłem stacyjka i rozrusznik zagadał ale juz silnik nie odpalił.... dodam ze robiłem te czary z odkrecaniem klem i czekaniem na pare sposobów ale nic auto do chaty przyciagłem to automat i jeszcze musiałem zwalc wał.I teraz moje pytanie mam dwa klucze z sterowaniem do drzwi +jeden bez sterowania (i czy w nim tez jest kostka immo????)+jeden plastikowy ....I czy drugim kluczem odpale auto .i co zrobic zeby ten kluczyk którym odpalałem auto i namieszałem dalej chodził jak kiedys.....
ODPOWIEDZ