witam,
niedawno kupiłem e34 525td od znajomego który wymienił w nim kupę rzeczy ale jest żle i się poddał. pierwszy problem polega na falujących (szybka amplituda) wolnych obrotach, lekko podwyższonych 1100-1200 poza tym cały silnik strasznie się trzęsie i robi wrażenie jakby nie palił na jednym garze, ale kopci na ciemno. po dodaniu gazu dźwięk silnika robi wrażenie poprawnego ale pozostają falujące obroty (amplituda jeszcze szybsza) przestaje kopcić.
druga sprawa to automat przestał przerzucać biegi. rusza prawidłowo bez szarpnięć z dużą mocą i zamiast dwójki rozłącza napęd (coś jak "luz" mogę gazować a samochód nie reaguje) . wsteczny ok, co do automatu to się narazie nie przejmuje bo ze względu na silnik mógł się włączyć jakiś tryb awaryjny.
[ Dodano: Nie Kwi 12, 2009 7:06 pm ]
z silnikiem nie wiem o co chodzi ale samo mu przeszło?!!!
wrócę do problemu jak się skopie znowu.
pozostaje problem skrzyni biegów.
[ Dodano: Nie Kwi 12, 2009 9:36 pm ]
nie jestem jakiś fanatykiem BMW choć uważam tę markę za bdb, mam szrot i kupiłem ją jako kupę częsci. Postanowiłem ją hobbystycznie doprowadzić do ładu i potrzebuje pomocy z tym automatem. jutro zdejmę miskę olejową ze skrzyni i zobaczę co znajde. Mam tds'a w manualu na klamoty ale uważam że przeróbka na manual to kretyński pomysł, poza tym jakby była w manualu to bym jej nie ratował. (uważam że dobry samochód to nie dobra marka ale "klima+automat"). Przełożyłem sobie grzane papy w kolorze z innej i troche mi jej szkoda...
pomóżcie
pozdr
e34 td (bez s) za szybkie wolne obroty
Moderator: Moderatorzy