Witam!Mam problem ze sterownikiem silnika,gdyż przez przypadek dotknąłem nim do "+" i zrobiło sie lekkie zwarcie. Auto po tym incydencie nie chciało odpalić,lecz po odpięciu akumulatora i komputera wreszcie zapalił..po jakieś 2km zgasł i wyskoczyły błędy skrzyni(automat) i poduszki powietrznej. Wyłączyłem zapłon i zapaliłem ponownie błedy zniknęły auto jechało.. po 10km zaczął co chwila gasnąć,zaczęły wyskakiwać w/w błędy i wskaznik obrotomierza latał po całej skali. Na drugi dzien auto już nie chciało odpalić i czy z komputerem podpiętym,czy bez takie same błędy wyskakiwały itp.(jakby go nie było). Może ktoś wie co się mogło stać.?
I teraz mam problem jeszcze większy ,gdyż takiego samego komputera(o takich numerach) nie moge nigdzie dostać (bosch 281 001 382) i mam do zakupu podobny o numerach (281 001 380) wraz z immobilajzerem itp. i tu moje pytanie ,czy on by pasował? Czy auto by normalnie jeżdziło,bo słyszałem,że mogą wyskakiwać jakieś błędy np.czegoś czego mój silnik nie ma ,a tamten od ,którego jest komputer to miał. I czy dało by sie wtyczke przerobić tzn. wtyczkę od tego kompa nowego i przelutować np.? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
Komputer sterowania silnika BMW 325 TD(e36)- wymiana.
Moderator: Moderatorzy
Komputer sterowania silnika BMW 325 TD(e36)- wymiana.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 15:03 przez Adriane36, łącznie zmieniany 1 raz.