Daro280 pisze:hehehe, kolego masz chyba taki problem jak ja mialem, napier.... z komory silnika, mowili mi ze rozrzad ze to i tamto, caly silnik do wymiany, ze czip mi rozkickal silnik, co sie stalo??? PĘKŁO KOLO PASOWE ono jest laczone jakas guma jak kolega moil wyzej, kosztowalo mnie to uzywka 250 i robota 200 bo jeszcze mi napinacze i pompe wody robili i pasek wielorowkowy. na banka kolo pasowe Ci sie rozkickalo... najsmieszniejsze bylo to ze w warsztacie juz nie wiedzieli co jest, miali dosc juz a na samym koncy koles wyjmuje w reku kolo pasowe w dwuch czesciach
pozdrawiam
witam mam nadzieje że mam ten sam problem po zamontowaniu chipa testowałem auto
przy 180km/godz usłyszałem metaliczny stukot potem stuki było słychać przy mniejszych prętkościch 160,140,130 dziś mam wizytę u mechanika okaże się czy to koło pasowe..
-z rana na zimnym silniku usłyszałem te same stukanie. rozmawiałem z mechanikiem który serwisuje moje auto, diagnoza koło pasowe (tłumik drgań), problem jest bardzo poważny gdyż
koło pasowe jest przeciw wagą dla sprzęgła po rozsypaniu się wał może poważnie uszkodzić
silnik!!!
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 18:40 przez fioÅ‚as, łącznie zmieniany 2 razy.
Daro280 pisze:u mnie wszystko bylo super, palil mial buta, wszystko w najlepszym porzadku tylko na biegu jalowym mialem glosne walenie w silniku, powyzej 1,5tys obrotow stukot ustawal, musisz zdjac plastik od wiatraka zdjac pasek wielorowkowy, i sprawdzic kolo czy jest cale.
Czy wyraznie miałeś wrażenie ze to dochodziło od dołu silnika i bardziej od strony pasażera niz kierowcy ?
U mnie też jest taki wnerwiający stukot i jak tylko dodam gazu to zanika i silnik chodzi mieńciutko.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 17:26 przez Mehow, łącznie zmieniany 1 raz.
Marnujesz życie jezeli nie jesteś dobry w tym co robisz
nie, wogole to nie bylo slychac ze to tam na dole... walenie wydobywalo sie tak jakby z komory silnika, kolektor badz rozrząd.... a to bylo kolo pasowe.