Kontrolka AIR BAG
Moderator: Moderatorzy
Kontrolka AIR BAG
Grzebałem ostatnio pod kanapą, możliwe że coś ruszyłem przy czujniku poduszek, nie wiem. W każdym razie od tamtej pory przy odpalaniu kiedy przekręcę zapłon kontrolka AIR BAG zaświeca się na chwilkę i gaśnie(tak jak powinna) a potem znów się zaświeca i świeci tak jeszcze przez 2-3 minuty po odpaleniu. Nie wiem o co chodzi. Sprawdziłem wszystkie przewody pod kanapą, bezpieczniki, rozłączyłem jeszcze raz akumulator i nic. Nie wiem o co chodzi. Macie jakieś pomysły?
Koledzy czytałem obszerny temat na forum BMW Klub.pl o kontrolce Air-Bag wiem jak pozbyć się problemu zapalającej sie kontrolki ale musze być pewien czy wstawienie diody pomoże na 100% byłem na kompie i takie trzy błedy pokazuje;
1.czujnik zajęcia pasażera (czy to słynna mata?)
2.prawy czujnik satelicki dla airbagów bocznych
3.lewy czujnik satelicki dla airbagów bocznych
kontrolka zapaliła się po wyjściu pasażera i trzaśnięciu drzwiami już raz kasowałem błąd ale znów sie pokazał przewody sprawdzałem i wszystko oki! jeżeli napewno pomoże wlutowanie diody to wystarczy mi krutka odpowiedz.
1.czujnik zajęcia pasażera (czy to słynna mata?)
2.prawy czujnik satelicki dla airbagów bocznych
3.lewy czujnik satelicki dla airbagów bocznych
kontrolka zapaliła się po wyjściu pasażera i trzaśnięciu drzwiami już raz kasowałem błąd ale znów sie pokazał przewody sprawdzałem i wszystko oki! jeżeli napewno pomoże wlutowanie diody to wystarczy mi krutka odpowiedz.