Kontrolka AIR BAG

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

KosA11
Bywalec

Kontrolka AIR BAG

Post autor: KosA11 »

Grzebałem ostatnio pod kanapą, możliwe że coś ruszyłem przy czujniku poduszek, nie wiem. W każdym razie od tamtej pory przy odpalaniu kiedy przekręcę zapłon kontrolka AIR BAG zaświeca się na chwilkę i gaśnie(tak jak powinna) a potem znów się zaświeca i świeci tak jeszcze przez 2-3 minuty po odpaleniu. Nie wiem o co chodzi. Sprawdziłem wszystkie przewody pod kanapą, bezpieczniki, rozłączyłem jeszcze raz akumulator i nic. Nie wiem o co chodzi. Macie jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Eskimos
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Eskimos »

Darz Bór!
Eskimos
Awatar użytkownika
clubGRANT
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

Post autor: clubGRANT »

Trza skasować błąd !!!
cegła
Świeżak
Świeżak

Post autor: cegÅ‚a »

Koledzy czytałem obszerny temat na forum BMW Klub.pl o kontrolce Air-Bag wiem jak pozbyć się problemu zapalającej sie kontrolki ale musze być pewien czy wstawienie diody pomoże na 100% byłem na kompie i takie trzy błedy pokazuje;
1.czujnik zajęcia pasażera (czy to słynna mata?)
2.prawy czujnik satelicki dla airbagów bocznych
3.lewy czujnik satelicki dla airbagów bocznych

kontrolka zapaliła się po wyjściu pasażera i trzaśnięciu drzwiami już raz kasowałem błąd ale znów sie pokazał przewody sprawdzałem i wszystko oki! jeżeli napewno pomoże wlutowanie diody to wystarczy mi krutka odpowiedz.
ODPOWIEDZ