Cześć,
Czy komuś przydarzyło się już coś podobnego?
Nie mogę wyłączyć ogrzewania po lewej stronie (kierowcy) - ciepłe powietrze, a po dłuższej jeździe nawet gorące, dmucha wylotami pod przednią szybą i na nogi... nawet pomimo przekręcenia pokrętła temperatury w położenie "bezwzględnego wyłączenia"!
Z kratek nawiewów środkowych leci powietrze o temperaturze zgodnej z nastawioną (moja Bunia ma klimę "ręczną").
Prawa strona też jest O.K. - z każdego nawiewu leci powietrze o temperaturze zgodnej z nastawami...
Jednym sposobem ograniczenia "grzania" jest zablokowanie przepływu powietrza "góra" i "dół" - ale to odcina również nawiew po stronie pasażera...
Parę słów dodatkowych wyjaśnień:
Klimy nie używam - Bunię kupiłem z dziurawą chłodnicą i dotychczas nie miałem czasu na naprawę.
Płynu chłodniczego mam pod "max" i trzyma poziom.
W zimę grzanie było odpowiednie.
Ostatni raz wyłączałem grzanie całkowicie (i wtedy dawało się wyłączyć) w ubiegłym roku.
Pomóżcie...
Z góry dziękuję za informacje, pomysły...
Jak wyłączyć ogrzewanie?
Moderator: Moderatorzy
Jak wyłączyć ogrzewanie?
Pozdrawiam,
Andre
Andre
- Eskimos
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Pewnie któryś elektrozawór się podwiesza. U mnie takie cos zdarzyło się dwa razy, w dość dużych odstepach czasu. Póki silnik chodził i był ciepły, to nic nie mogłem zrobić i niezależnie od ustawienia pokręteł waliło gorącym. Ale po odstawieniu na noc i wystudzeniu, następnego dnia było OK.
Darz Bór!
Eskimos
Eskimos