-oczywiscie wskaznik doladowania turbo (zestaw czyli:przewod,trojnik,metalowa blaszka, nakretki)
-srubokret krzyzak
- maly palnik gazowy
-paski samozaciskowe 10cm
Wskaznik kupilem na allegro 70zl plus przesylka
[/img]
[/img]Wiec tak sciagamy kratke i odkresamy oslone podnia .
Kratka 3 zaczaski z gory.
Po sciagnieciu kratki 2 krzyzaki patrzac z gory
Oslona 2 krzyzaki z lewej jeden za wiazka przewodow w gumie , z prawej jeden krzyzak.
[/img] Po odkreceniu
przebijamy gume wewnatrz nad kablem ktory idzie z kabiny do mechanizmu wycieraczek
[/img] jak przebijemy mozna wlozyc jakis srubokret aby potem "wymacac" go z kabiny
Nastepnie przebijamy gume tutaj aby niewiercic otworu w oslonie dmuchawy
[/img]Teraz od kabiny. Sciagamy oslone pod kierownica.
Najpierw 2 krzyzaki zolte strzalki
przy okazji 1 krzyzak od wlacznika swiatel
Nastepnie ciagniemy do siebie , nie w dol , do siebie i podwazamy miedzy zielonymi strzalkami palcamii powinno wyskoczyc na dol .
[/img] Teraz musimy "wymacac" srubokret pozostawiany w gumie wspomniany powyzej.
Nastepnie prowadzimy przewod przezroczysty z kabiny do silnika.
Mi pomogla narzeczona trzymajac srubokret od strony silnika a ja nasunolem na niego przewod od strony kabiny. Jak juz ciagniemy srubokret z przewodem do komory silnika najlepiej w drugiej rece trzymac dlugi plaski przyciskajac zeby niewyskoczyla nam ta guma (zdjecie 4) . Jak juz go macie w rece to ciagniemy przez wczesniej zrobiana dziurke (zdjecie 5).
Nastepnie przecinamy przewod ktory idze do czujnika z czerwonej strzalki , wsadzamy w niego trujniki laczymy
[/img]Teraz tylko montaz wskaznika i prowadzenie kabli wedlug uznania.
Ja to zrobilem tak.
Nakrecamy na wskaznik blaszke dolaczaona do zestawy.
Przymiezamy jak byc ustawiany na slupku.
Sciagamy oslone slupka ciagnac do ciebie, nastepnie do gory
Sciagmay blaszke z wskaznika , podgrzewamy mini palnikiem
i wtapiamy w slupek (czerwona strzalka). Obok robimy dziurke na pasek zip np. podgrzany srubokret (zielona strzalka). Oraz rowek na kable (zolta strzalka)
[/img] Zakladamy blaszke na wskaznik potem na slupek.
Kable do podswietlenia wskaznika podlaczylem do podswietlenia wlacznika swiatel.
[/img]Zakladamy oslony pod kierownica oraz wlacznik swiatel i reszte w komorze silnika
Po sprawdzeniu czy dziala pijemy 2 piwka bo suszy. POZDRO
Zdjecia nocne

[/img]Oraz filmik sory za jakosc.