Osuszacz klimatyzacji....?

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Denso
Świeżak
Świeżak

Osuszacz klimatyzacji....?

Post autor: Denso »

Czy ktoś mógłby mi napisać gdzie znajduje się w bmw e36 318tds osuszacz klimatyzacji?? PILNE!!!

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:20 pm ]
zapomniałem , jeszcze o jednym , co się dzieje jeśli w bmw z klimatronikiem nie załącza się sprężarka klimatyzacji ??? dzieje się to u mnie w aucie
Awatar użytkownika
kwiatek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: kwiatek »

żeby znależć osuszacz wystarczy zobaczyć jak aluminiowe przewody ida i na pewno sie na niego natkniesz :wink: w e34 jest pod zborniczkiem spryskiwaczy !!! ja mam e34 ale na osuszaczu był-jest czujnik , który jest odpowiedzialny za załączenie sprężarki i wiatraka na skraplaczu :wink:

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:41 pm ]
zapomniałem napisać,że sprężarka sie nie załaczy jeśli nie ma czynnika w układzie !!!!!! ale może byc tak ,że tylko czujka nie daje sygnału bo jest ciśnieniowa , żeby sprawdzić czy działa sprężarka wystarczy zrobic mostek na czarnej wtyczce ale tylko na chwile żeby wysokie ciśnienie nie wysadzilo skraplacza bo za załączenie wiatraka odpowiedzialna jest ten sam czujnik :grin:
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 12:43 przez kwiatek, łącznie zmieniany 1 raz.
kangurczak
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Małopolskie

Post autor: kangurczak »

wpisz sobie na allegro nazwe i zobaczysz jak wyglada, potem poszukaj tuż przy chłodnicy klimatyzacji
ODPOWIEDZ