Czy ktoś mógłby mi napisać gdzie znajduje się w bmw e36 318tds osuszacz klimatyzacji?? PILNE!!!
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:20 pm ]
zapomniałem , jeszcze o jednym , co się dzieje jeśli w bmw z klimatronikiem nie załącza się sprężarka klimatyzacji ??? dzieje się to u mnie w aucie
Osuszacz klimatyzacji....?
Moderator: Moderatorzy
- kwiatek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
żeby znależć osuszacz wystarczy zobaczyć jak aluminiowe przewody ida i na pewno sie na niego natkniesz
w e34 jest pod zborniczkiem spryskiwaczy !!! ja mam e34 ale na osuszaczu był-jest czujnik , który jest odpowiedzialny za załączenie sprężarki i wiatraka na skraplaczu
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:41 pm ]
zapomniałem napisać,że sprężarka sie nie załaczy jeśli nie ma czynnika w układzie !!!!!! ale może byc tak ,że tylko czujka nie daje sygnału bo jest ciśnieniowa , żeby sprawdzić czy działa sprężarka wystarczy zrobic mostek na czarnej wtyczce ale tylko na chwile żeby wysokie ciśnienie nie wysadzilo skraplacza bo za załączenie wiatraka odpowiedzialna jest ten sam czujnik
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 12:41 pm ]
zapomniałem napisać,że sprężarka sie nie załaczy jeśli nie ma czynnika w układzie !!!!!! ale może byc tak ,że tylko czujka nie daje sygnału bo jest ciśnieniowa , żeby sprawdzić czy działa sprężarka wystarczy zrobic mostek na czarnej wtyczce ale tylko na chwile żeby wysokie ciśnienie nie wysadzilo skraplacza bo za załączenie wiatraka odpowiedzialna jest ten sam czujnik
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 12:43 przez kwiatek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kangurczak
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie