szarpie przy ruszaniu

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

malina72
Świeżak
Świeżak

szarpie przy ruszaniu

Post autor: malina72 »

czolownik
panowie, co jest, ze szarpie przy ruszaniu? mam automat, na palenie nie narzekam.ale jak wbijam D lub jakikolwiek inny bieg to zdarza sie, ze gasnie.a jak przerzuca biegi to szarpie.nastawnik powiecie.ok.moze byc to i racja, bo jak wlaczam swiatla i np krece kierownica to spadaja mu obroty.nawet gasnie, a ze szarpie to tez nastawnik?a moze cos ze skrzynka? co myslicie o tym?
PS.nie bylem na II zlocie w kotlinie.niestety.ale moze uda sie cos zorganizowac w te wakacje nad morzem? ja teraz kraze slupsk-szczecin :roll:
scania-tuning
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Zachodniopomorskie
Kontakt:

Post autor: scania-tuning »

Potencjometr pedału gazu. Zużyte połaczenia ślizgowe i masz efekt tak jak w starym radiu przy kręceniu zepsutym pokrętłem od głośności - trzeszczało. Takie same trzaski idą z potencjometru do pompy która nie wie co ma z nimi zrobić. Naprawa tak aby się już nie powtórzyło 2 tygodnie temu w e34 mojego kumpla 3100,-
malina72
Świeżak
Świeżak

Post autor: malina72 »

dzieki scania.jutro wdepne na warsztat i lukne co na to "wszechwiedzacy mechanicy".
Awatar użytkownika
Prawdziński
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: PrawdziÅ„ski »

W moim przypadku szarpanie występuje tylko gdy auto postoi dłużej niż jedną dobę. Trzęsie autem tylko na pierwszym biegu, przy ruszeniu, potem wszystko ok.
DIESEL POWER
ODPOWIEDZ