sprężyny e34 przód... trochę niżej... ?

Polecane materiały eksploatacyjne (płyny, klocki, opony etc.) i kosmetyki - dyskusje, opinie, informacje.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

sprężyny e34 przód... trochę niżej... ?

Post autor: Bociek »

Witam,
w zeszłym roku wymieniłem kompletne zawieszenie tylne (amory sachs, sprężyny kager) teraz czeka mnie wymiana przodu.
Moje pytanie do was - przód stoi mi ewidentnie wyżej niż tył (tzn z przodu mam z 5cm szparę między kołem a nadkolem a z tyłu nawet placa się nie wciśnie), chciałbym to jakoś wyrównać, ale jedyne co znajduję na allegro to sprężyny "jamex" -40mm, takie by mi odpowiadały ale ta firma... może coś poradzicie? (dodam tylko że nie chcę mieć z auta taczki i położyć za te 2 sprężyny 500zł) może ma ktoś takie sprężynki?
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
krzysiekm13
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: krzysiekm13 »

szczerze Ci powiem ze ja do Jamexa nic nie mam wiele tych sprezyn zakladalem i nie bylo reklamacji
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Rocznik: 1999
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

ja mam założone kompletne zawieszenie od M5 e43 autko w stosunku do standardu stoi ok 5cm niżej, ale jestem pewien że na allegro znajdziesz same sprężyny, z tego co się orientuję w modelach z V8 też było niższe zawieszenie
Awatar użytkownika
miki100o
Bywalec
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: miki100o »

Ja zakladalem Jamexy..autko poszlow dol 3 cm mialo isc 4 ztym ze zakladalem z nowymi amorkami moze dlatego,nie wiem.Auto sie nie zrobiło bardzie twarde,ale roznice widac.zakladalem tylko przod bo tyl siedzi sam z siebie :wink:
darektur77
Bywalec

Post autor: darektur77 »

ja miałem podobnie po wymianie sprężyn i amorów tez sachs-ow tez tyl siedzial co mnie wkurzalo a sprezyny KW wstawilem po tygodniu wywalilem je i wstawilem wzmacniane LESJÖFORS i mimo wszystko tyl poszedl w góre ale nadal przod byl wyzszy wkoncu po odwiedzaniu kilku mechanikow nikt nie potrafil dojsc co i jak kumpel molestowany ;-) przezemnie tym problemem wstawil mi jakies 2 cm podkladki z rurki na amora i teraz tyl stoi wyzej niz przod ;) a jak wsiadzie z tylu pelen sklad nie ciagnie sie tylu po ziemi i jest wporzadku ;-) samochod dobrze sie trzyma wiec nic nie lkombinuje a chialem tak jak ty zmieniac przod itd w tymm roku zrobilem przod wszystko amory podstawy itd i jest wszystko oki inna bajka prowadzenia samochodu
Awatar użytkownika
wojtek_blekitny
Moderator
Moderator
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: wojtek_blekitny »

W Poznaniu przewijają sprężyny na mniejszy wymiar, charakterystyka pracy pozostaje praktycznie taka sama. Opuścisz nieco standardowe i będzie ok :grin:
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, 11:25 przez wojtek_blekitny, łącznie zmieniany 2 razy.
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

Post autor: Bociek »

miki100o pisze:Ja zakladalem Jamexy..autko poszlow dol 3 cm mialo isc 4 ztym ze zakladalem z nowymi amorkami moze dlatego,nie wiem.Auto sie nie zrobiło bardzie twarde,ale roznice widac.zakladalem tylko przod bo tyl siedzi sam z siebie :wink:
właśnie też muszę zmienić amorki i chciałem za jednym zamachem wkońcu coś zrobić z tymi sprężynami, myślałem że poleci beka z jamexów, ale widzę że może to nie taki pasztet jak myślałem. Kupiłem fele 7,5 z rantem i w sumie wolę opuścić przód niż podnosić tył ;)

na allegro jamexy są po 200zl za komplet, brać to za tyle?
pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
ODPOWIEDZ