[e39] dziwny problem
Moderator: Moderatorzy
[e39] dziwny problem
Witam koledzy mam poewien kłopot i w okolicy w której mieszkam nikt nie jest w stanie mi pomóc może wy mi coś podpowiecie.
Przestało mi nagle działać radio, nie świecą kontrolki od kierunków i świateł drogowych, nie świeci check control , brak wstecznego i parktronika, brak świateł mijania, nie działa brzęczek od świateł i kierunków. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję
Przestało mi nagle działać radio, nie świecą kontrolki od kierunków i świateł drogowych, nie świeci check control , brak wstecznego i parktronika, brak świateł mijania, nie działa brzęczek od świateł i kierunków. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
zacznij od przypomnienia sobie czy ostatnimi czasy nie grzebałeś nigdzie, jeśli tak to zobacz czy coś nie wylazło gdzieś z kostki jakiejś. jeśli to nie to zobaczy czy wszystkie bezpieczniki masz całe te w schowku i te w bagażniku, na przykładzie e39 mojego ojca wiem że od elektroniki pokładowej są te z tyłu
-
Dreed
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
jak juz takie tematy poruszamy tutaj, to ja mam pytanko gdzie jest masa odpowiedzialna za elektronike wnetrza
tzn... mam taki problem
Pewnego dnia odpalam sobie samochod... i nagle slysze silniczek od spryskiwaczy na xenony... wylal caly plyn.. i dalej bzyczal
odlaczylem aku... podlaczam po 10minutach - dalej bzyczy, wiec sciagnelismy nadkole i odlaczylismy ten silniczek wpizd....
i wszystko bylo przez caly dzien ok, odstawilem auto ... i tu niespodzianka
rano podchodze do auta i nie moge otworzyc auta z centrala...
otworzylem kluczykiem tylko drzwi kierowcy.. patrze a wycieraczki sobie stoja na srodku
szyby nie chcialy sie otwierac... maskra...
podjechalem pod firme odlaczylem aku na jakies 5h i wszystko bylo juz ok
nastepny dzien to samo... rano znow nie moge otworzyc auta z centrala....
Jade dzisiaj na komputer bo juz naprawde nic niewiem....
- na zegarach jak mamy samochodzik, ciagle mi pokazuje ze mam wszystkie drzwi otwarte...
- co jakis czas auto w srodku samo sie wlacza..
- mialem taka przygode ze sam kierunkowskaz sobie chodzil - bez ruszania manetek..

tzn... mam taki problem
Pewnego dnia odpalam sobie samochod... i nagle slysze silniczek od spryskiwaczy na xenony... wylal caly plyn.. i dalej bzyczal
odlaczylem aku... podlaczam po 10minutach - dalej bzyczy, wiec sciagnelismy nadkole i odlaczylismy ten silniczek wpizd....
i wszystko bylo przez caly dzien ok, odstawilem auto ... i tu niespodzianka
rano podchodze do auta i nie moge otworzyc auta z centrala...
otworzylem kluczykiem tylko drzwi kierowcy.. patrze a wycieraczki sobie stoja na srodku
szyby nie chcialy sie otwierac... maskra...
podjechalem pod firme odlaczylem aku na jakies 5h i wszystko bylo juz ok
nastepny dzien to samo... rano znow nie moge otworzyc auta z centrala....
Jade dzisiaj na komputer bo juz naprawde nic niewiem....
- na zegarach jak mamy samochodzik, ciagle mi pokazuje ze mam wszystkie drzwi otwarte...
- co jakis czas auto w srodku samo sie wlacza..
- mialem taka przygode ze sam kierunkowskaz sobie chodzil - bez ruszania manetek..

ja już nic nie wiem dzisiaj podmieniłem moduł komfortu bo myślałem,że może to on odpowiada za moje problemy ale nic to nie dało a na dodatek w międzyczasie przestały mi jeszcze działać przednie wycieraczki już nie wiem co mam robić
[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 9:10 pm ]
Dalej borykam się z tym problemem dzisiaj podmieniałem moduł LCM ale to nic nie dało dalej totalna kicha.....
[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 9:10 pm ]
Dalej borykam się z tym problemem dzisiaj podmieniałem moduł LCM ale to nic nie dało dalej totalna kicha.....
Witam może ktoś podpowiedzieć jak rozwiązac ten problem z e39
[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 11:12 pm ]
Opisz na forum jak to naprawiłeś??!!
[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 11:12 pm ]
pasiu81 pisze:tez mam ten problem kolego jutro jade to zrobic moze cos pomoge
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 7:39 pm ]
no ja juz mam po problemie jak cos to pisac na pw pomoge
Opisz na forum jak to naprawiłeś??!!
-
snapshot
- Świeżak

- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 2001
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
Re: [e39] dziwny problem
Naprawił ktoś ??
Bo w moim autku mam taki problem że raz wszystko działa ok a czasmi nagle przestana działać kontrolki kierunków , halogenów, długich i podgrzewane siedzenia a i na dodatek wtedy też niema świateł biegu wstecznego...a po jakims czasie wszystko wraca do normy i tak w kółko. A dzisiaj jeszcze skasowało mi pamięć radia...
Dałbyś rade jakoś pomóc ??
Bo w moim autku mam taki problem że raz wszystko działa ok a czasmi nagle przestana działać kontrolki kierunków , halogenów, długich i podgrzewane siedzenia a i na dodatek wtedy też niema świateł biegu wstecznego...a po jakims czasie wszystko wraca do normy i tak w kółko. A dzisiaj jeszcze skasowało mi pamięć radia...
Dałbyś rade jakoś pomóc ??