Witam

to mój pierwszy post na tym forum choć troche sie już tu nasiedziałem zgłebiajac wiedze o TDS przed zakupem 318.Niedawno powiększyła mi sie rodzina i musiałem zmienić samochód na 5 drzwiowy i koniecznie z klimą a ze jestem fanem tej marki to wybór był oczywisty.Miałem juz kilka samochodów i wiem ze konie trzeba karmic wiec postawiłem na oszczędność.chyba niełatwo jest kupić dobrego tds,to co ogladałem podczas poszukiwań o mało mnie niezraziło ale udało sie.Szybko jednak odniosłem wrażenie ze te 90 koni jest jakieś słabsze niż w innych autach,bm-ka nieprzyspiesza tylko mozna powiedzieć raczej nabiera predkości (pooowoli) a spalanie 5l to mit bo trzeba nieźle deptać by jakos jechać i łyknie dwa razy tyle.Dodam tylko że mój egzemplarz kupiłem bo miał parametry najbardzie zblizone do tych fabrycznych,te co ogladałem wczesniej to takie muły ze porazka,kłopoty z zapalaniem itp a 5 bieg to chyba tylko do utzymywania prędkości.kilka dni po zakupie zawitałem u fachowca od chip tuningu w mojej okolicyZa rzucenie okiem czy kopci ,jak pali i wymiane tego chipa zawołał 600zł.Podziekowałem grzecznie bo że serce moja bm-ka ma zdrowe to wiedziem i bez niego a 350zł za przełożenie chipa to był by grzech skoro to tak ładnie opisane na forum.strach też założyć byle jaki chip wiec zaufałem doswiadczeniu i wybrałem chip od kolegi Bagora.Kwestie dobrej obsługi,zaangażowania w sprawe i ekspresowej przesyłki chyba moge pominac bo że Bagor to fachowiec i radość z nim robic interes to juz więcie z innych postów jego klientów.A po załozeniu chipa banan na twarzy że działa i szok po pierwszej przejażdzce bo już sie do słabej niuni człowiek prawie przyzwyczaił a tu sie okazuje nie to auto.Bawarka rwie do przodu aż miło, bez wysiłku na 5 biegu śmiga i przyśpiesza ,sama radość nią jechac bez obaw ze jakies zgnite uno cie spod swiatej objedzie itd, ńiedowiary ile taka mała kosteczka może uwolnic mocy.jechałem już 325 tds i 525tds i chyba troche zmęczone długim życiem były bo moja 318 na chipe idzie ciutke lepiej niż ta 525 i porównywalnie z 325 które miałem okazje prowdzić.Na seryjnym chipie 80-120km/h na 4 biegu miałem 16 sekund,teraz 11 sek a wiec różnica znaczna
Oto moja historia hehe,mam nadzieje ze pomoze ona tym którzy sie jeszcze wahaja i szukaja info o dobrym chipie dla 318tds tak jak ja szukałem i dzieki temu forum znalazłem

Pozdr dla Bagora od zadowolonego klienta