Witam:)
Mam taki problem ze cos boli mjego tds-a :niepewny: ale sam nie wiem co do konca!!
Jest taki problem ze jak zapale silnik, i jade to jest tak ze pieknie przyspiesza i ladnie chodzi!! na gaz ladnie reaguje a wystarczy ze zgasze silnik i za jakis czas odpale to juz inaczej zaczyna chodzic jest slabszy bardziej mulniejszy i nie przyspiesza tak jak w czesniej!!! czuc ta roznice!! wiecej jest tak ze slabiej przyspiesza zadko kiedy jest tak ze ladnie chodzi!! Poprostu czuje ta roznice!! Dbam o swoje bmw jak o moje drugie dziecko!! Duza serca w nia wkladam ale jednak cos jest z nia nie tak!! Byla podpinieta pod komp. i nie wykazal zadnego bledu!! Nie jeden mechanik powiedzial mi ze zadko spotykana bemka ktora nie ma zadnych bledow!! I ze ladnie silnik chodzi... Odrazu lepiej sie robi ALe nadal mi nikt nie powiedzial czemu tak jest??!! wezyki podcisnienia wszystkie wymienilem na nowe, wyczscilem kolektor z zaworek egr na glanc pomoglo ale jednak nie jet to co sie czuje jak silnik lepiej chodzi!! Bardzo prosze milosnikow bmw o pomoc bo to mnie naprawde dreczy, dół mnie lapie i czsami to juz mam chec ja sprzedac a niechce tego robic... Co jeszcze sprawdzic nalepiej lub przeczyscic ale moze co odpowiada na to ze lepiej chodzi,przyspiesza itd??!!
tomek pisze:a czy bardziej mulasty nie jest jak masz mniej paliwa?
u mnie gorzej przyśpieszał jak miałem blisko rezerwy
pompka paliwa szwankowała
Powiem ci kolego ze mialem kiedys take znudzenie jak wskazuwka bylo na rezerwie to samochodzik szybciej przyspieszal!! ale to jest wlasnie tak ze jak np. zapalne ladnie chodzi , przyspiesza a wystarczy ze zgasze i zaraz odpale juz inaczej chodzi!! naprawde nie wiem o co chodzi z tym...
[ Dodano: Sob Sie 29, 2009 11:08 pm ]
tomek pisze:a czy bardziej mulasty nie jest jak masz mniej paliwa?
u mnie gorzej przyśpieszał jak miałem blisko rezerwy
pompka paliwa szwankowała
a jeszcze jedno!! a skad wykryles taka wade?? jak to zauwarzyles??
pewnie tak to zauwazyl ze jak sie zapalila rezerwa to sie zamulił:D bo wtedy zaczeła pracować pompka w baku która nie dawała rady lub nie startowała w ogóle ...
A jak sciagne wezyk od filtra paliwa to sprawdze tak ile przez dany okres powinna pompka podac paliwo?? i ma ktos jakis wykres ile pompka paliwowa powinna wydalic paliwo?? ja mam 1.8 TDS...........