Witam Panowie
Od jakiegoś czasu mój tadeusz dziwnie się zachowuje, mianowicie gdy jeżdżę wszystko niby jest normalnie ale jak stane w jakimś korku na 20-30 minut samochód zaczyna się dziwnie zachowywać zaczyna cząść budą, tak jak by leciał z obrotów ale na obrotomierzu sztywno trzyma, samochód zaczyna jakby dziwnie klepać coś ale Mercedes 124 gdy dodam gazu ręką odjął wszystkie symptomy na 5 minut.
Druga sprawa, czuje że samochód jeździ jakby niedogrzany czasami chodzi fajnie mięciutko jakbym jechał benzyniakiem, a czasami silnik chodzi twardo i jakby metalicznie, koledzy mechanicy stwierdzili że to moje urojenia ale przejechałem tym autkiem troche i wiem że coś go boli....
Pozdrawiam
[E36] Dziwne zachowania Tadka
Moderator: Moderatorzy
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
-
crafty
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Opolskie
hmm boli go że to diesel....raven_1983 pisze:Boli go niesamowicie, że to diesel... czytam twojego posta i nadal nie rozumiem co jest nie tak...
Trzęsienie budą to albo dawka paliwa albo poduszki pod silnikiem lub dwumasa jeżeli masz manual.
Podałeś skrajnie mało informacji a oczekujesz rozwiązania.
poduchy napewno nie bo to było pierwsze co podejrzewałem i sprawdziłem, skoro silnik zaczyna klepać jak mercedes i zaczyna słabnąć, podałem mniej więcej warunki w jakich to sie dzieje, no i to że dziwnie chodzi podejrzewam że samochód jeździ niedogrzany, termostat wymieniony i dalej to samo, także wyjaśnij mi jak mam podać więcej informacji skoro nie potrafie dojść do tego co to może być, gdybym wiedział chyba nie pisał bym posta,
Także kolego następnym razem proponuje więcej powściągliwości...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 11:39 przez crafty, łącznie zmieniany 1 raz.