[E34] Chip
Moderator: Moderatorzy
[E34] Chip
co powiecie na coś takiego chodzi mi o zchipowanie mojej betki zastanawiałem sie nad czymś takim http://www.allegro.pl/item335556732_chi ... 5_725.html co wy myslicie o tym ..
Chip od tego Pana kupiłem w listopadzie ubiegłego roku. Po miesiącu przysłał mi pierwszego bubla, złożyłem reklamacje domagając się zwrotu pieniędzy. Ten Pan w odpowiedzi przysłał mi drugiego bubla, którego mu odesłałem. Do tej pory niemoge się doczekać zwrotu gotówki. Niepolecam ani tego Pana ani chipów z allegro. Z koleji inny nabywca tego chipa do tej pory niemoże naprawić auta po zainstalowaniu owego bubla. Dodam tylko, że wydałem niepotrzebnie pieniądze na telefony do tego Pana niż wartość tego chipa. Na koniec ten Pan wypiera się otrzymania chipa i niezwróci gotówki.
-
Dahaka
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
A to ciekawe.
Ja kupiłem od tego Pana chipa do mojego TDSa e34. Chip mam zamontowany prawie tydzień. Wrażenia?
O wzroście osiągów ciężko mi powiedzieć, jak dla mnie dużo wyczuwalne. Niebawem wybieram się na hamownie, lecz muszę zrobić jeszcze kilka poprawek w wydechu.
Spalanie: bardzo uzależnione od tego jak się jeździ teraz. Jeszcze nie tankowałem go od wymiany, napiszę gdy wypalę pełny bak. Na ekonomizerze wydaje się jakby mniej palił przy ekonomicznej jeździe. Przy wdepniętym stanowczo więcej pali
Dymienie: Nie zauważyłem żadnej różnicy, puszcza dymka przy wdepnięciu tak jak przed założeniem i tyle.
Praca silnika: zmienił się trochę dźwięk, turbo bardziej słychać (słychać bo mam walnięty przewód miękki)
Komfort jazdy: jazda stała się bardzo elastyczna, wyprzedzanie na niskich obrotach jest piękne, jazda jest bardziej dynamiczna. Jednym słowem: auto zaczęło jeździć i to szybko
Bardzo cieszę się z zakupu, tym bardziej że w każdej chwili mogę powrócić do poprzedniego chipa. Wymiana jest szybka i banalna. Była to najlepsza rzecz jaką mogłem zrobić przy tym samochodzie za te pieniądze.
Ja kupiłem od tego Pana chipa do mojego TDSa e34. Chip mam zamontowany prawie tydzień. Wrażenia?
O wzroście osiągów ciężko mi powiedzieć, jak dla mnie dużo wyczuwalne. Niebawem wybieram się na hamownie, lecz muszę zrobić jeszcze kilka poprawek w wydechu.
Spalanie: bardzo uzależnione od tego jak się jeździ teraz. Jeszcze nie tankowałem go od wymiany, napiszę gdy wypalę pełny bak. Na ekonomizerze wydaje się jakby mniej palił przy ekonomicznej jeździe. Przy wdepniętym stanowczo więcej pali
Dymienie: Nie zauważyłem żadnej różnicy, puszcza dymka przy wdepnięciu tak jak przed założeniem i tyle.
Praca silnika: zmienił się trochę dźwięk, turbo bardziej słychać (słychać bo mam walnięty przewód miękki)
Komfort jazdy: jazda stała się bardzo elastyczna, wyprzedzanie na niskich obrotach jest piękne, jazda jest bardziej dynamiczna. Jednym słowem: auto zaczęło jeździć i to szybko
Bardzo cieszę się z zakupu, tym bardziej że w każdej chwili mogę powrócić do poprzedniego chipa. Wymiana jest szybka i banalna. Była to najlepsza rzecz jaką mogłem zrobić przy tym samochodzie za te pieniądze.
LW - dawno większej bzdury nie słyszałem, chyba że masz za dużo o 2 koła w portfelu na nową głowiczkę z ustawieniem w boschu, takie numery to można sobie robić w 1.6TD w golfie 2
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278