Chłodnica wody ??? inna od zamiennika ??? gdzie problem?
Moderator: Moderatorzy
Chłodnica wody ??? inna od zamiennika ??? gdzie problem?
Witam Wszystkich
Mam mały problemik z chłodnicą wody orginalna ze znaczkiem BMW sączyła wode na zewnątrz i wymieniłem na zamienik z POLCAR firma, ALE w/g katalogu w sklepie powinno byc OK, ale jak doszło do założenia i mechanik wymontował stara i załozył zamiennik, a po wszystkim powiedizał mi że jest inna, ale dało się zamontować, Warsztat znany w Zamościu podobno dobrze robią, ale podobno jest za wysoka o 1,5 cm, otwory jakieś zostały sa zaslepione śrubą w starej 2 otwory w zamienniku 1 otwór, przesuniety troszke przewód zasilajacy i uchwyty do mocowanie o niewiele przesunięte -teraz mam pytanko czy ktoś może miał też taki sam problem z zamiennikiem do E34 525 TDS, a i mechanik stwierdził, że to może jest problem też dlatego że może wczesniej był w aucie automat a teraz jest skrzynia manualna załozona, a bemke Mam od 1,5 tygodnia. Zreszta co Ma wspólnego skrzynia biegów z chłodnica wody. Silnik tak, ale skrzynia? Nie wiem o co mu chodziło. Może ktoś wie jak odczytać kod VIN moze tam sie dowiem wszystkiego o aucie, a może ktoś ma linka gdzie jest coś o naprawach e34, aby poczytać?
Pozdrawiam
Mam mały problemik z chłodnicą wody orginalna ze znaczkiem BMW sączyła wode na zewnątrz i wymieniłem na zamienik z POLCAR firma, ALE w/g katalogu w sklepie powinno byc OK, ale jak doszło do założenia i mechanik wymontował stara i załozył zamiennik, a po wszystkim powiedizał mi że jest inna, ale dało się zamontować, Warsztat znany w Zamościu podobno dobrze robią, ale podobno jest za wysoka o 1,5 cm, otwory jakieś zostały sa zaslepione śrubą w starej 2 otwory w zamienniku 1 otwór, przesuniety troszke przewód zasilajacy i uchwyty do mocowanie o niewiele przesunięte -teraz mam pytanko czy ktoś może miał też taki sam problem z zamiennikiem do E34 525 TDS, a i mechanik stwierdził, że to może jest problem też dlatego że może wczesniej był w aucie automat a teraz jest skrzynia manualna załozona, a bemke Mam od 1,5 tygodnia. Zreszta co Ma wspólnego skrzynia biegów z chłodnica wody. Silnik tak, ale skrzynia? Nie wiem o co mu chodziło. Może ktoś wie jak odczytać kod VIN moze tam sie dowiem wszystkiego o aucie, a może ktoś ma linka gdzie jest coś o naprawach e34, aby poczytać?
Pozdrawiam
był:
Audi 80 Avant: 2.0; 2.6 V6 Quattro
TDS Touring: E36 318; E34 525
VW Passat Variant: 2.8 VR6; 2.0 GT; 1.9 TD
Ford Probe II 2.0
E34 520 B+G
obecnie szukam:
TDS: e36, e34 lub min.2.5 - 3,5 B+G..
Audi 80 Avant: 2.0; 2.6 V6 Quattro
TDS Touring: E36 318; E34 525
VW Passat Variant: 2.8 VR6; 2.0 GT; 1.9 TD
Ford Probe II 2.0
E34 520 B+G
obecnie szukam:
TDS: e36, e34 lub min.2.5 - 3,5 B+G..
tu maja dobre chlodnice...http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/kontakt.html 
Chłodnica w TDS Automat
Drogi kolego, przerabiałem temat tak jak i biernus, ale,, ja spawałem i się udało,, żadne kleje tego nie wezmą!!! 50 zł mnie kosztowało i działa już 1,5 roku,,trzeba grubo plastikiem na łożyć i styknie,spawanie plastiku,OSTRZEGAM PRZED KLEJENIEM, potem mogą nie chcieć spawać
,,A teraz, tak, automat ma chłodniczkę oleju w chłodnicy płynu silnika, i ma wejście i wyjście, i ta chłodniczka już juest w chłodnicy, więc jak masz skrzynię wstawioną ręczną, a był automat, to może chłodnica nie pasować bo ma zupełnie inne wymiary, więc, jeśli wlazła i jest do tego silnika kupowana, to trzeba dorobić zaczepy i się niczym nie przejmować,,,
Polecam próbę spawania plastiku w bardzo dobrym zakładzie, ja w Białymstoku, 10 minut roboty i działa, kwestia jeszcze wielkośći pęknięcia, no ja w pękniędzie nóż śmiało mogłem wsunąć więc nie było małe,,,a jednak się udało,,,Pozdrawiam
Polecam próbę spawania plastiku w bardzo dobrym zakładzie, ja w Białymstoku, 10 minut roboty i działa, kwestia jeszcze wielkośći pęknięcia, no ja w pękniędzie nóż śmiało mogłem wsunąć więc nie było małe,,,a jednak się udało,,,Pozdrawiam
-
slawek13903
- Świeżak

- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
co do chlodnicy to jest wiele czynnikow ktore wplywaja na jej model, klima, automat, bez klimy, skrzynia reczna. ja mam zamiennik z polcara i wszystko pasowalo idealnie, wybierajac chlodnice nalezy podac dokladnie wszystko co wczesniej wymienilem, jesli nie bedzie asowac to znaczy ze ktos pomylil zamowienie
http://allegro.pl/item523828377_nowa_ch ... 5_e34.html
nie ten link wkleilem
http://allegro.pl/item523828377_nowa_ch ... 5_e34.html
nie ten link wkleilem
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 0:36 przez adam-bmw, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
to na pewno ten link?adam-bmw pisze:ja zamawialem tu http://allegro.pl/item525..._1_szt_6mm.html paczuszka przyszla szybko i cena przystepna