tez podzielam to zdanieJeta pisze:Słusznie zauważył Marcin-dźwięk w samochodzie mam słyszeć JA,a nie ma mnie słychać na zewnątrz
tu sie nie zgodze niestety, nigdy glosnik nieobudowany zadna skrzynia, rura czy czym tam sie jeszcze chce, nie odda glebi basu jak ten w obudowie a rodzaj to juz zalezy od wymagan danej osobyJeta pisze:dobre głośniki podpięte pod wzmacniacz mogą zagrać tak samo jak subwoofer-czemu nie ? Chyba jeszcze takiej opcji nie przerabiales
dletego ja u siebie mam podkrecony tylko i wylacznie sam subwoofer na polowe, zeby jak gra cichutko slyszalne bylo wyraznie dolne pasmo, naprawde dla mnie rewelacja, a jak chce zrobic troche glosniej, to zmniejjszam wtedy moc przekazywana na subwooferJeta pisze:jak rozkręcę do połowy,to wysiedzieć nie idzie
reszta glosnikow ma podciagniety tylko sopran, bo basu dodaje skrzynia z tylu
ale jak juz napisalem kazdy ma swoje gusta i nie mozna mowic ze sa one zle
[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 2:25 pm ]
Kolrgo ravnen_1983 nie mowmy tu o miejscu na glosnik jako o skdzynie rezonansowej. karoseria "skrzynia rezonansowa" jest tylko z nazwy i nic wiecej z nia swoplnego nie ma. Zagladalem tam nie raz i faktycznie jest wygluszenie ale tylko po to zeby wibracje powietrza nie rozchodzily sie pod cala deska i nie wprawialy w ruch czesci ktore moga brzeczec.
skrzynia rezoannsowa subwoofera ma to do siebie ze w zaleznmosci od rodzaju jest wygluszona, badz nie, w srodku i co najwazniejsze nie moze wpadac w wibracje bo bedzie taki efekt jak z moja owa polka.
co do otwierania podlokietnika to nie wiem kompletnie o co Tobie chodzi bo ja czegos takiego wogole nie robie a BAS mam fantastyczny jak za te cene. Nie musze nic otwierac
nie jestem maniakiem wygladu audio, mam wszystko pochowane i nikt nawet nie wie, jesli nie zajrzy do bagaznika, ze cos jest tu troche mocy wiecej
to odnosnie tego wygladu audio