e34 sedan 95r - jak zdemontowac tylna polke

Tematy związane z mechaniką, zawieszeniem, karoserią i innymi sprawami w pojazdach BMW (nie związane z silnikiem i nie pasujące do reszty działów).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Marciino
Bywalec Gadulec
Seria: Szukam...
Nadwozie: _
Model: Nie mam
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Nie mam
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Marciino »

raven_1983 pisze:4. wyszarpać w górę oparcie (nie ma potrzeby wypinania pasów... tylko ostrożnie na plastiki na górze aby ich nie połamać... ja dla bezpieczeństwa je odpiąłem).
Mocno to u Was trzeba szarpać tym oparciem aby wylazło w końcu :?:

Mi na szczęście półkę udało się wygłuszyć bez konieczności zdejmowania kanapy, ale z ciekawości chciałem ją ruszyć. No i odginała się, ale wyleźć nie chciała :neutral: , nie chcąc nic połamać dałem sobie spokój. Podłokietnik wcześniej wyciągałem, śruby odkręciłem, zagłówki zdjęte, a oparcie wyleźć nie chciało.
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: raven_1983 »

Nie przypominam sobie abym używał szczególnej siły... cierpliwie poruszałem lewo/prawo/góra/dół i wyszło.
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

Re: jak zdemontowac tylna polke w e34 sedan 95r

Post autor: Ermce »

i koniec problemu:) wepchalem gabki przez 3 dziory leciutenko sie poka podniosla i po problemie, nic juz nie lata i polka ladnie wyglada, bez zbednych demontazy oparcia i polki:) teraz czas na jakis midbas alpine seria R (jak uzbieram gotowki) i gwizdki alpine, albo fi
ODPOWIEDZ