[E34] Nie gaśnie kontrolka świec żarowych i wtrysku

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

robal-x
Świeżak
Świeżak

[E34] Nie gaśnie kontrolka świec żarowych i wtrysku

Post autor: robal-x »

Witam Wszystkich. Jestem nowym gościem forum i kilkumiesięcznym posiadaczem bmw 525td 93r. A więc wsiada dziś do samochodu włączam zapłon i po pewnym czasie nie gaśnie lampka od świecy i wtrysku po przekręceniu kluczykiem dalej rozrusznik kręci ale nie zapali(obie lampki świecą nadal) po sprawdzeniu probówką prąd na świece nie dochodzi nie mam pojęcia co jest grane może ktoś potrafi poradzić. Mam okazało się że popsuł się biały przekaznik koło komputera.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, 7:51 przez robal-x, łącznie zmieniany 2 razy.
uroboric_tom
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: 318tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Re: [E34] Nie gaśnie kontrolka świec żarowych i wtrysku

Post autor: uroboric_tom »

Witam, mialem dokladnie ten sam problem, palace sie kontrolki wtrysku i swiec, rozrusznik krecil ale auto nie odpalalo. I teraz najlepsze - stalo sie to na myjni recznej. okazalo sie, ze przy zakupie auta poprzedni wlasciciel nie raczyl poinformowac mnie o tym, ze w aucie jest przycisk antykradziezowy i podczas odkurzania facet myjacy moje auto musial przypadkiem ten przycisk wlaczyc. Znajomy elektryk szybko obszedl ten system bo znalazl jakies kabelki pod maska, ktorych fabrycznie nie powinno byc. Dowiedz sie, czy nie masz czasem takiego systemu.
doszły mnie sluchy, że jestem głuchy
ODPOWIEDZ