PARTNER FORUM: Chiptuning silników BMW
Moderator: Moderatorzy
-
koroner77
- Świeżak

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 330d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
Re: Chiptuning
jest na pompie VP44 136KM
-
borys-20
- Świeżak

- Model: 320d
Witam.koroner77 pisze:jest na pompie VP44 136KM
Chciałbym się podłączyć pod temat. Rok 2000(E46) , na pompie VP44 ,136KM.Jaką modyfikację można zastosować i za ile zł ?
Pozdrawiam.
- Bagor
- Bywalec Gadulec
- Seria: E30
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1990
- Województwo: Mazowieckie
Jeśli chodzi o 320d na pompie VP44, to w tym sterowniku kości są już lutowane. Trzeba je wylutować gorącym powietrzem (stacja hot air) i wlutować podstawki. Podstawki oczywiście dorzucę, a kości wylutują i wlutują podstawki w każdym serwisie GSM.
Potrzebny byłby ten numer ze sterownika: http://img25.imageshack.us/img25/5526/0281001445.jpg
oraz numery z tych kości: http://img134.imageshack.us/img134/6485 ... d01fo7.jpg
Tak wygląda miejsce po wylutowanych chipach: http://img243.imageshack.us/img243/7201 ... d02lu9.jpg
A tak wyglądają wlutowane podstawki, w które wkłada się chipy: http://img98.imageshack.us/img98/773/clipboard03rl8.jpg
Cena 350zł.
Potrzebny byłby ten numer ze sterownika: http://img25.imageshack.us/img25/5526/0281001445.jpg
oraz numery z tych kości: http://img134.imageshack.us/img134/6485 ... d01fo7.jpg
Tak wygląda miejsce po wylutowanych chipach: http://img243.imageshack.us/img243/7201 ... d02lu9.jpg
A tak wyglądają wlutowane podstawki, w które wkłada się chipy: http://img98.imageshack.us/img98/773/clipboard03rl8.jpg
Cena 350zł.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
-
Marcin łuczak
- Świeżak

Bagor sprawdz Priv
Było E30 318I Touring
E34 525TDS
E32 730IA -kochana babcia
obecnie E34 525TDS Touring
E34 525TDS
E32 730IA -kochana babcia
obecnie E34 525TDS Touring
-
niunia i oli
- Świeżak

- Seria: E39
- Model: 530d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
Bogor
Czy moje PW doszło do ciebie??:))
Czy moje PW doszło do ciebie??:))
Witam,
jakiś czas temu założyłem chipa od kolegi Bagora, wszystko było wporządku ale wiecie jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia
Zamówiłem więc drugiego chipa z jeszcze mocniejszym programem no i się nie zawiodłem. Autko przyspiesza jeszcze lepiej i to od samego dołu ale po przekroczeniu około 2100obr/min zaczyna się zabawa
Autko ładnie i równo chodzi na wolnych obrotach pali prawidłowo i pięknie się wkręca!!!
Podsumowując, polecam Wszystkim Chipy od Bagora, napewno będziecie zadowoleni!!!
jakiś czas temu założyłem chipa od kolegi Bagora, wszystko było wporządku ale wiecie jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia
Zamówiłem więc drugiego chipa z jeszcze mocniejszym programem no i się nie zawiodłem. Autko przyspiesza jeszcze lepiej i to od samego dołu ale po przekroczeniu około 2100obr/min zaczyna się zabawa
Autko ładnie i równo chodzi na wolnych obrotach pali prawidłowo i pięknie się wkręca!!!
Podsumowując, polecam Wszystkim Chipy od Bagora, napewno będziecie zadowoleni!!!
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Każdy następny post o tym że ktoś komuś wysłał PW bdzi usuwany a autor otrzyma ostrzeżenie.
Bagor nie siedzi 24h na forum, wiec odpuście sobie to powiadamianie o nowych wiadomościach.
Bagor nie siedzi 24h na forum, wiec odpuście sobie to powiadamianie o nowych wiadomościach.
-
Seba007
- Świeżak

- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Województwo: Lubuskie
I następny zadowolony klient, dzięki wielkie Bagor, chipy spisują się znakomicie. Przyspieszenie od 0-100 w 9,1 s (przy śliskiej nawierzchni), poprawa o 1,4 s. Polecam te chipy!!!
-
niunia i oli
- Świeżak

- Seria: E39
- Model: 530d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
Zgadzam się że nie siedzi na forum 24h ale nie wiem czy zauważyłeś że takie przypomnienie powoduje odpisanie przez BagoraJawor pisze:Każdy następny post o tym że ktoś komuś wysłał PW bdzi usuwany a autor otrzyma ostrzeżenie.
Poza tym jest to temat prowadzony w giełdzie i zapoczątkowany przez Bagora a nie temat forum ogólnego co moim skromnym zdaniem powinno być podstawowym powodem tego że właśnie takie informacje mogą się pojawiać w tym temacie.
PEACE:))
Pozdrawiam
- Jawor
- Administrator

- Kontakt:
Chiptuning
Mylisz się, bo temat ma służyć przedstawieniu bieżącej oferty i opinii użytkowników.
Poza tym, każde otrzymane PW powoduje wysłanie @ z powiadomieniem, zresztą Bagor pojawia się na tyle często na forum, że nie trzeba mu jeszcze specjalnie o tym przypominać.
Poza tym, każde otrzymane PW powoduje wysłanie @ z powiadomieniem, zresztą Bagor pojawia się na tyle często na forum, że nie trzeba mu jeszcze specjalnie o tym przypominać.
-
borys-20
- Świeżak

Chiptuning
Witam. Dziękuję kolego Bagor za odpowiedź ( dotyczy E46 320d ,136km) . Interesuje mnie jeszcze sprawa ewentualnego powrotu do serii . Czy oryginalne kości po wylutowaniu da radę wsadzić w podstawki ? Czy ktoś już przerabiał ten temat ?
Z góry dziękuję za pomoc
Z góry dziękuję za pomoc
Chiptuning
Kolego borys-20, jeśli przy wylutowaniu orginalnego chipa nikt Ci go nie zniszczy np. nie ułamie nóżki to po wlutowaniu podstawki będziesz mógł dowolnie zmieniać sobie chipy bez najmniejszego problemu.
-
sebrikowy
- zbanowany

- Kontakt:
Chiptuning
czy ktos moze mi opisac gdzie ja mam taka skrzynke na chipa,probuje sie gdzies dowiedziec ale tylko admin mnie opierdziela ze zasmiecam forum,jestem kompletnie zielony w tych sprawach,posiadam e-39 [97r]i strasznie muli na 1-3 biegu,chcialbym taki chip sobie sprawic ,czy bylby ktos wstanie wytlumaczyc mi od podstaw,opisac bede bardzo wdzieczny.oczywiscie chetnie kupie taki chip.
Chiptuning
sebrikowy---> podnosisz maske, szukasz filtra kabinowego od strony pasazera,znajduje sie on pod szyba na samej gorze ja masz otwarta mache, demontujesz filtr,plastik i cala podstawe tego filtra, pod tym wszystkim masz kupe kabli,bezpiecznikows itd... tam w e39 jest schowany sterownik silnika, rob to na wylaczonych klemach od aku... ale opisywac jak rozebrac sterownik juz mi sie niechce teraz
ide spac... najwyzsza pora
pozdro.
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
Chiptuning
sebrikowy to, ze jestes zielony nie zwalnie Cie od myslenia. pytales wszedzie, tylko nie tutaj, trzeba bylo Ci palcem pokazac jak dziecku a wystarczylo uzyc opcji "Szukaj", ktora masz u gory strony.
po drugie - nawet sie nie wysyliles, zeby przeczytac caly ten temat od poczatku. wszytko bylo opisane!
po trzecie - cieknie ci pompa (czytalem twoje posty) a ty chcesz ladowac sie w czipsa - komentarz zbedny.
po drugie - nawet sie nie wysyliles, zeby przeczytac caly ten temat od poczatku. wszytko bylo opisane!
po trzecie - cieknie ci pompa (czytalem twoje posty) a ty chcesz ladowac sie w czipsa - komentarz zbedny.
Chiptuning
poczytaj dokladnie dzial "chiptuning" znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania !! jesli cieknie Ci pompa to lepiej zrob pompe a nie w jakies chipy sie bawisz
do zdrowego autka sie wklada wirusa... chyba, ze na handel....
-
sebrikowy
- zbanowany

- Kontakt:
Chiptuning
pompa juz dawno naprawiana ale nie widze tu zyczliwego slowa wiec ***** twoja pomoc i to forum
Powód edycji: zobaczymy co bedzie jak ci ten trup znowu zdechnie
- Jawor
- Administrator

- Kontakt:
Chiptuning
Szkoda, że nie dowiemy sie co będzie dalej z tym trupiszczem.
Resztę użytkowników proszę o trzymanie się tematu przewodniego.
Resztę użytkowników proszę o trzymanie się tematu przewodniego.
-
esco
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Województwo: Opolskie
Chiptuning
Witam
Jestem zainteresowany kupnem chipa od użytkownika Bagora. Chciałbym się dowiedzieć czy chip-tuning ma jakiś negatywny wpływ na silnik. Ktoś na forum wspominał że skrzynia, dwumas i sprzęgło dostaję po dupi.. A sam silnik??
Jestem zainteresowany kupnem chipa od użytkownika Bagora. Chciałbym się dowiedzieć czy chip-tuning ma jakiś negatywny wpływ na silnik. Ktoś na forum wspominał że skrzynia, dwumas i sprzęgło dostaję po dupi.. A sam silnik??
- Bagor
- Bywalec Gadulec
- Seria: E30
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1990
- Województwo: Mazowieckie
Chiptuning
Witam, jeżeli by tak wszystko się uszkadzało, to ta dziedzina nie miałaby racji bytu. Chiptuning nie powstał dzisiaj.esco pisze:Witam
Tak naprawdę wszystko zależy od właściciela i tego, jak mocny będzie chciał program. Jeśli będzie jeździł cały czas z butem w podłodze, to logiczne, że długo tak nie pojeździ, ale tak samo byłoby na serii. Jeżeli ma się głowę na karku, nic się nie stanie.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316