świece ZAROWE
Moderator: Moderatorzy
świece ZAROWE
Witam mam wielki problem jak to moziliwe ze musze co roku co zime wymieniac swiece zarowe 2 lata temu wymienilem u ojca na bosha i pali elegancko a w moim to juz 3 raz przyszlo mi wymienic swiece objawy dzisiaj rano bardzo dlugie krecenie z rury wydechowej idzie dym a autko nawet nie smie zalapac wydoilem prawie caly aku a w piatek wymienilem filter i aku bo myslalem ze moze aku za slabe lub filter zawalony i nie potrzebnie 500zł wydalem bo nadal to samo nic sie nie zmienilo z gory dzieki za odp pozdrawiam
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
Re: świece ZAROWE
a swiece jakie kupione byly? moze wtryski leja i swiece przez to padaja szybciej.
BTW: prosze zmienic temat bo ten nic nie mowi.
BTW: prosze zmienic temat bo ten nic nie mowi.
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
Mi padniecie pompki w baku zbieglo sie z pierwszymi mrozami i tez wymienilem niepotrzebnie swiece. Poluzuj filtr paliwa i zobacz czy jak przekrecisz kluczyk na zaplon to tryska z niego paliwo.
-
dj_tygrys
- Bywalec
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 740d
- Rocznik: 2001
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
1. czy jak zmieniłes filtr paliwa to czy zalałeś go ropą ? czy nakręciłes od razu na kosz ? po drugie sprawdź pompkę w baku po 3 jakie świece zakładałeś i czy wszystkie czy tylko kilka ?
-
michal525td
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525td
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
ja mam taki sam problem wymieniałem świece rok temu i na zimnym znowu nie pali na wszystkie gary a wymieniałem na świce ngk ( wszystkie 6 nowe ) a przejechałem tylko 9tyś km 
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
sam sobie odpowiedziales na pytanie - NGK. mi komplet nowych NGK padl po 25tys. km. NGK do benzyny - do tadka sie nie nadaja. zreszta - na forum jest temat o swiecach, wystarczy poszukac i poczytac.michal525td pisze:ja mam taki sam problem wymieniałem świece rok temu i na zimnym znowu nie pali na wszystkie gary a wymieniałem na świce ngk ( wszystkie 6 nowe ) a przejechałem tylko 9tyś km