Tam gdzie sie kasuje licznik ???

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

longer3c3f
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Lubelskie

Post autor: longer3c3f »

Przyszło mi do głowy żeby zawsze skasować ilość przejechanych kilometrów , po tankowaniu lub żeby sprawdzić ile mam do teściowej :mrgreen: Lecz jeśli się przytrzymam guzik na jakieś 5 sekund to gaśnie przebieg autka i pokazują się jakieś cyferki , z koleji jak się to włączy to naciskanie raz po raz tego guzika zmienia wyświetlane cyfry . jeśli przestaniemy przełączać to wszytko wraca do normy wyświetla się przebieg i obok licznik który jest do kasowania . Tylko Ciekawi mnie czy ktoś by wiedział od czego są te cyferki i co one oznaczają :D Bmw mam rok ale ciągle odkrywam jej tajemnice 8) z góry dziękuję za odp :wink:
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

Re: Tam gdzie sie kasuje licznik ???

Post autor: Ermce »

w tescie zegarow pokazuje sie 6 pozycji, Tobie pewnie pokazalo sie 15 pozycji to (nie pamietam czy dobrze napisze) test serwisowy albo jakos tak
saimon27
Bywalec

Re: Tam gdzie sie kasuje licznik ???

Post autor: saimon27 »

W E39
W liczniku masz przycisk, i wciśnięcie go na krótko kasuje ci ilość przejechanych km, jeśli chcesz zresetować licznik oraz średnie zużycie paliwa, średnią prędkość pojazdu itd, przytrzymaj przycisk na ok 5 sek znajdujący się na rączce zmiany kierunków, krótkie przyciśnięcie powoduje zmianę wyświetlenia parametrów, a dłuższe reset tych parametrów
pozdrowionka
dawid8833
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: dawid8833 »

"przytrzymaj przycisk na ok 5 sek znajdujący się na rączce zmiany kierunków" o który to przycisk chodzi ???
Obrazek
Awatar użytkownika
gucioo
Bywalec

Post autor: gucioo »

dawid8833 pisze:"przytrzymaj przycisk na ok 5 sek znajdujący się na rączce zmiany kierunków" o który to przycisk chodzi ???
Na rączce zmiany kierunków po środku masz przycisk BC co przełanczasz funkcje spalania, prędkośći itd. przytrzymujesz na każdej funkcji i ci się zeruje
ODPOWIEDZ