Nie pisz dużą czcionką! Jest to odbierane jako krzyk. Proszę używać znaków interpunkcyjnych, a nie pisać wszystko jednym ciągiem.
PODKÅADKI USZCZELNIAJÄ„CE WTRYSKI 524TD
Moderator: Moderatorzy
-
giant
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 524d/td
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
PODKŁADKI USZCZELNIAJĄCE WTRYSKI 524TD
MAM DUŻY PROBLEM CIEKNĄ MI WTRYSKI PRZY SAMEJ GŁOWICY SĄ WKLEJONE NA SYLIKON (POPRZEDNI WŁAŚCICIEL
) I W ŻADNYM SKLEPIE CZY HURTOWNI NIE WYSTĘPUJĄ OSOBNO SKATALOGOWANE I MÓWIĄ ŻE TRZEBA MIEĆ NA WZÓR TO MI DOBIORĄ CZY KTOŚ ZNA JAKIEKOLWIEK WYMIARY TYCH PODKŁADEK BO MI JUŻ CIEKNIE ROPA PO BLOKU A JA SZEJKIEM NIE JESTEM POZDRAWIAM
Nie pisz dużą czcionką! Jest to odbierane jako krzyk. Proszę używać znaków interpunkcyjnych, a nie pisać wszystko jednym ciągiem.
- Maro
- Bywalec
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
To chyba będzie część nr 7
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... on_nozzle/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... on_nozzle/
Czarter jachtów - Mazury - Fortuna 23/27
-
giant
- Świeżak

Dzięki za odp znalazłem już w Inter Carsie jak ktoś by też szukał to pod taką pozycją można to tam znaleźć. Obsługa super najpierw z pół godziny szukali i sprawdziliśmy na magazynie czy to na pewno to. Więc najlepiej od razu lepiej iść z nr indeksu będzie szybciej pozdrawiam.
Pierścień uszczelniający obudowy wtryskiwacza
BOSCH
2 430 105 044
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: 2 430 105 044
Cena brutto: 4,81 zł
nazwa: Elementy wtryskiwacza
opis : BOSCH Osłona termiczna systemu wtrysku diesel
producent: BOSCH
Moje problemy z wyciekami jeszcze się nie skończyły:) Poprzedni właściciel wkleił 2 wtryski na jakiś biały klej bo niema gwintu w głowicy. A 4 wtryski były wklejone na sylikon i jedna podkładkę znalazłem ale to było jaj min 2 życie. W pn napisze bo znajomy będzie nowe gniazda robił żeby było si pozdrawiam.
BOSCH
2 430 105 044
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: 2 430 105 044
Cena brutto: 4,81 zł
nazwa: Elementy wtryskiwacza
opis : BOSCH Osłona termiczna systemu wtrysku diesel
producent: BOSCH
Moje problemy z wyciekami jeszcze się nie skończyły:) Poprzedni właściciel wkleił 2 wtryski na jakiś biały klej bo niema gwintu w głowicy. A 4 wtryski były wklejone na sylikon i jedna podkładkę znalazłem ale to było jaj min 2 życie. W pn napisze bo znajomy będzie nowe gniazda robił żeby było si pozdrawiam.
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
Niezly postep pomiedzy tymi dwoma postami uczyniles, czacun 
Nie taniej by bylo innej glowicy poszukac? Nie wiem ile kosztuje zrobienie nowych gniazd ale mozna sie spodziewac podobnej rzezby przy kolejnych problemach.
Nie taniej by bylo innej glowicy poszukac? Nie wiem ile kosztuje zrobienie nowych gniazd ale mozna sie spodziewac podobnej rzezby przy kolejnych problemach.
- gummiss11
- Bywalec Gadulec
- Seria: E46
- Model: 320d
- Rocznik: 1999
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Jak głowica nie jest spękana to ja bym ją naprawił. Znajomy wykręcił wtrysk z golfa 3 razem z gwintem i za zrobienie nowego gniazda zapłacił koło stówki. Ja wykręcając wtryski z padłego silnika to myślałem że wszystkie klucze połamie tak ciężko szło, ale wykręcając z działającego to troche go rozgrzałem i wyszły dosłownie same. Polecam ten sposób
Nigdy nie znamy powodu wyjęcia silnika, czy głowicy z samochodu. Może to właśnie przez uszkodzoną głowice (która jest na allegro w konkretnej cenie bo według właściciela jest stan idealny) samochód poszedł na żyletki...
Nigdy nie znamy powodu wyjęcia silnika, czy głowicy z samochodu. Może to właśnie przez uszkodzoną głowice (która jest na allegro w konkretnej cenie bo według właściciela jest stan idealny) samochód poszedł na żyletki...
Bo Możemy Więcej...
-
giant
- Świeżak

Głowicy nie wymieniam koszt jednego gwintu to 80zł u mnie poszły 3szt. Poza tym głowica szczelna splanowana, gwizdki robił poprzedni właściciel. Dopiero na lato nowy wałek wsadzę (pierścionki może turbo troszku większe no i progi). Używkę głowice miałem do kupienia za 300zł jak sprawdzałem na szybie to do planowania wtryski wkręcone wiec, kto wie co tam siedziała. Na pewno używka to jakieś wyjście ale przypominam że dobra uszczelka pod gł ok140zł a robocizna z 300-600zł więc czy to jest sens???
- gummiss11
- Bywalec Gadulec
Uszczelki są raczej jednorazowego użytku, przynajmniej tak mi się wydaje. A jak sprawdzić na szybie czy głowica jest do planowania 
Bo Możemy Więcej...
-
giant
- Świeżak

Uszczelki są jednorazowe. Ja sprawdzam na szybie kumpel mi załatwił czarna pancerną 50x100 gruba ok 2cm kładę na nią głowice gaszę światło i oświetlam ją z każdej strony jak jest krzywa to światło przelatuje na drugą stronę. Wtedy na pewno nadaje sie do planowania:) Poza tym można jeszcze jak chcesz sprawdzić dokładnie gdzie jest krzywa pryskasz szybę farbą, cienką równą warstwę i szybko zanim wyschnie robi sie odcisk i widzisz wszystko:)
- gummiss11
- Bywalec Gadulec
Pomysł dobry
Nie trzeba mieć żadnych laserów ani drogich urządzeń pomiarowych... Zwykła szyba i wszystko jasne

Bo Możemy Więcej...
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
No wlasnie nie taka zwykla
Co do glowic to wiekszosc mechanikow i tak je planuje zeby uniknac ewentualnych pozniejszych problemow.