e34tds poduszki silnika
Moderator: Moderatorzy
-
edi122
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
e34tds poduszki silnika
Witam!Czy ktos wymienial sam poduszki silnika w swoim tdsie czy bez mechanika ani rusz?
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
e34tds poduszki silnika
Witam
Da rade samemu, najlepiej mieć do dyspozycji kanał oraz podnośnik do pod windowania silnika i drugą osobę, która z góry będzie kontrolowała etap windowania silnika(wentylator może zahaczyć o obudowę) warto też zdjąć wąż od intercoolera. Max 30 min roboty na wymianę 2 szt. poduszek
Da rade samemu, najlepiej mieć do dyspozycji kanał oraz podnośnik do pod windowania silnika i drugą osobę, która z góry będzie kontrolowała etap windowania silnika(wentylator może zahaczyć o obudowę) warto też zdjąć wąż od intercoolera. Max 30 min roboty na wymianę 2 szt. poduszek
-
rudesmen
- Bywalec
- Rocznik: 1997
- Kontakt:
e34tds poduszki silnika
Tylko podnośnik musi być trapezowy (lub jakiś mu podobny) i potrzeba 50cm przedłużki do grzechotki.
PS W tamtym tygodniu wymieniłem 2 zerwane i wylane poduszki na nowe Corteco (247zł za szt) i poprawa mnie rozczarował bo liczyłem na większą
PS W tamtym tygodniu wymieniłem 2 zerwane i wylane poduszki na nowe Corteco (247zł za szt) i poprawa mnie rozczarował bo liczyłem na większą
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1995
e34tds poduszki silnika
cholernie drogo placiles za sztukerudesmen pisze:Tylko podnośnik musi być trapezowy (lub jakiś mu podobny) i potrzeba 50cm przedłużki do grzechotki.
rudsmen mnie tez zmiana nie zadawala bo jeszczxe sa do wymiany poduszki pod skrzynia, na ktore spadl teraz caly ciezar silnika ze skrzynia (sa na pewno mozno oslabione -sparciale badz popekane) za szt 31 lemforder u stonesa, w temacie http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=4&t=1444
-
rudesmen
- Bywalec
- Rocznik: 1997
- Kontakt:
e34tds poduszki silnika
Też u niego kupowałem, może dlatego że w E39 są olejowe z podciśnieniem, a w E34 są chyba bez podciśnienia?
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1995
e34tds poduszki silnika
dokladnie nie wiem, ale raczej bez podcisnienia. Wymienilem przed chwila poduszki pod skrzynia i wibracjii brak, sa jedynie minimalnie wyczowalne na postoju na jalowym leciutenkie drgaweczki ale to normalne, wkoncu to nie s-klasse
jeszcze sprawdze dawke i obroty wyreguluje i bedzie gitara jakich malo
jeszcze sprawdze dawke i obroty wyreguluje i bedzie gitara jakich malo
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1992
e34tds poduszki silnika
W E34 też są olejowe
ja miałem urwaną od strony kierowcy i olejem się ubabrałem
od pasażera była OK(obie siedziały od nowości) wymieniłem na 2 szt. Corteco (ok 135zł/szt. Auto-Delta SZCZECIN).