e34tds poduszki silnika

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

edi122
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525d
Rocznik: 2002
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Zachodniopomorskie

e34tds poduszki silnika

Post autor: edi122 »

Witam!Czy ktos wymienial sam poduszki silnika w swoim tdsie czy bez mechanika ani rusz?
Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

e34tds poduszki silnika

Post autor: karol-lolek »

Witam
Da rade samemu, najlepiej mieć do dyspozycji kanał oraz podnośnik do pod windowania silnika i drugą osobę, która z góry będzie kontrolowała etap windowania silnika(wentylator może zahaczyć o obudowę) warto też zdjąć wąż od intercoolera. Max 30 min roboty na wymianę 2 szt. poduszek :mrgreen:
Obrazek
rudesmen
Bywalec
Rocznik: 1997
Kontakt:

e34tds poduszki silnika

Post autor: rudesmen »

Tylko podnośnik musi być trapezowy (lub jakiś mu podobny) i potrzeba 50cm przedłużki do grzechotki.

PS W tamtym tygodniu wymieniłem 2 zerwane i wylane poduszki na nowe Corteco (247zł za szt) i poprawa mnie rozczarował bo liczyłem na większą :)
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1995

e34tds poduszki silnika

Post autor: Ermce »

rudesmen pisze:Tylko podnośnik musi być trapezowy (lub jakiś mu podobny) i potrzeba 50cm przedłużki do grzechotki.

PS W tamtym tygodniu wymieniłem 2 zerwane i wylane poduszki na nowe Corteco (247zł za szt) i poprawa mnie rozczarował bo liczyłem na większą :)
cholernie drogo placiles za sztuke :shock: ja za sztuke placilem 2 tyg temu tez corteco 150zl u forumowicza stones ma sklep z czesciami bmw, to ten z formum jesli jestes z gorzowa to masz sklep na Spizowej 1 kolo mostu "WARTA" w centrum gorzowa

rudsmen mnie tez zmiana nie zadawala bo jeszczxe sa do wymiany poduszki pod skrzynia, na ktore spadl teraz caly ciezar silnika ze skrzynia (sa na pewno mozno oslabione -sparciale badz popekane) za szt 31 lemforder u stonesa, w temacie http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=4&t=1444
rudesmen
Bywalec
Rocznik: 1997
Kontakt:

e34tds poduszki silnika

Post autor: rudesmen »

Też u niego kupowałem, może dlatego że w E39 są olejowe z podciśnieniem, a w E34 są chyba bez podciśnienia?
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1995

e34tds poduszki silnika

Post autor: Ermce »

dokladnie nie wiem, ale raczej bez podcisnienia. Wymienilem przed chwila poduszki pod skrzynia i wibracjii brak, sa jedynie minimalnie wyczowalne na postoju na jalowym leciutenkie drgaweczki ale to normalne, wkoncu to nie s-klasse :wink:

jeszcze sprawdze dawke i obroty wyreguluje i bedzie gitara jakich malo :D
Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Rocznik: 1992

e34tds poduszki silnika

Post autor: karol-lolek »

W E34 też są olejowe 8) ja miałem urwaną od strony kierowcy i olejem się ubabrałem :evil: od pasażera była OK(obie siedziały od nowości) wymieniłem na 2 szt. Corteco (ok 135zł/szt. Auto-Delta SZCZECIN).
Obrazek
ODPOWIEDZ