Co ile km. wymiana oleju w silniku...
Moderator: Moderatorzy
-
gubic
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
nie przywiązuj zbyt duzej wagi do nazewnictwa.BMW ma swój własny olej longlife 0W40,mixol też może być longlife.A live zależy od tego jak długi będzie long zanim go wymienisz 
Ostatnio zmieniony 09 maja 2008, 18:58 przez gubic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marek6
- Bywalec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 530d
- Rocznik: 2004
- Województwo: Śląskie
W moim aucie czas/ przebieg kolejnych inspekcji olejowych nie jest stały i nie zależy tylko o ilości spaqlonego paliwa. Na jakimś z for widziałem prezentowane wzory za pomoca których wyliczany jest czas inspekcji i zależały one m.in. od stylu jazdy i przebiegu a nie tylko od ilości wypalonego paliwa.
wasssup
-
marek6
- Bywalec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 530d
- Rocznik: 2004
- Województwo: Śląskie
to było na for bmw nie pamientam gdzie dokładnie,musiałbym szukać ale nie zgodze sie z tobą co do formuły longlife ten olej naprawde sie sprawdza nawet po 15 tyś jak go weżmiesz w ręce to poczuje jego lepkość i nie czuć spalenizny ale w końcu płacisz57 pln za litr.uwierz mi mam w firmi 12 cięrzarówek na pompowtryskiwaczach i też wymieniamy olej co ok 30 tyś i nic sie nie dzieje bardziej daje w du..e paliwo,ale mamy też kilka zestawów starszych gdzie wymieniamy olej co 10 tyś.Staram ci sie powiedzieć że wszystko idzie do przodu i oto chodzi....
wasssup