witam
panowie problem jest taki, że już drugi raz po zalaniu buni do pełna mam wyciek. zlokalizowałem go w tej zakręcanej pokrywie w bagażniku. tej gdzie jest pompka paliwa. poprawiałem to już tyle razy i dalej nic. czy to może być zużyta uszczelka? wszystko tam jest w miare ciasno:/ czy taka nieszczelnośc ma jakieś ujemne skutki prócz zapachu?
[e34] wyciek paliwa przy pokrywie baku
Moderator: Moderatorzy
-
pietrek525
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
Kolego ja miałem u siebie to samo,wyciek paliwa zlokalizowałem na czujniku poziomu paliwa,wymieniłem go i problem znikł.
-
balik
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1994
- Województwo: Podkarpackie
kolego mógłbyś dokładnies sprecyzować gdzie jest ten czujnik? ja sądziłem iż wyciek jest przez ten zakręcany okrągły duży dekiel. i czy taka nieszczelność ma wpływ na jakieś odczucia podczas jazdy samochodem?
-
pietrek525
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1995
- Województwo: Dolnośląskie
Przyjacielu czujnik to jest calosc z tymi rurkami co przykrecasz wezyki paliwowe i podlanczasz ta wtyczke z przewodami,jak odkrecisz ta nakretke okragla to ze zbiornika wuciagniesz sam czujnik,to musisz wymienic w calosci na allegro kosz okolo 100 zl,a wyciek nie ma zadnego wplywu na odczucia podczas jazdy.
-
rudesmen
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1997
- Województwo: Lubuskie
- Kontakt:
Też to miałem, przy pełnym baku wylewało mi się paliwo. Tam gdzie jest ten pierścień, pokrywka pękła, zaaplikowałem tam superglue i przez 9 miesięcy (sprzedałem) nie pojawił się wyciek