Problem wygląda następująco moje 530d od miesiąca mnie zawodzi problem jest z układem paliwowym autko wkręca się normalnie na obroty ale niestety nie ma mocy od doły czyli do około 50 km/h później jest ok ale dziwnie głośno chodzi silnik i po puszczeniu gazu z chodzi z obrotów i gaśnie czasem tak uporczywie ze co 500m ale zaraz normalnie odpalam i jade dalej nie dymi pali na dotyk na zimnym i ciepłym pompy ma dobre i ciśnienie bo była sprawdzana 3 krotnie u pompiarza mowa tu o pompie pod siedzeniem kierowcy trzyma ciśnienie równo jak i na wolnych obrotach i na wysokich około 4barow zresztą juz była wymieniana 3 raz bo panowie w serwisie twierdza na 100% ze to takowa jej wina !! Objechałem juz serwisy rożnych mechaników ciągle tylko place za diagnozę komputerowa a to nic nie daje ....W końcu znajomy mi polecił dobrych pompiarzy pod Poznaniem w Swarzędzu a wiec udałem sie do nich niestety mieli problem z podpięciem sie do kompa wiec odpaliłem auto i kazałem im uważnie słuchać po chwili stwierdzili ze to muszą byc wtryski ok zgodziłem sie na sprawdzenie wtrysków 300zl sprawdzenie 200zl demontaż takze 500zl do kosza
Dodano: Pon Lut 15, 2010 5:35 pm
KLUBOWICZE PROSZĘ O POMOC W MOJEJ SPRAWIE LUB CENNE WSKAZÓWKI