jakie BMW diesel do 5000 zł ??
Moderator: Moderatorzy
- Krakowiak
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
- Kontakt:
Kolega szuka jakiegoś auta w kombi w dieselu ale ma bardzo ograniczone finanse, dysponuje 5000 zł .
Myślałem np. o E34 touring lub E30 touring w dieselu , przeglądając allegro E30 jest tylko jedna , a E34 jest kikla ale mam pytania:
co pada? Czy przebieg rzędu 350.000 km to dużo dla td czy nie?
Myślałem np. o E34 touring lub E30 touring w dieselu , przeglądając allegro E30 jest tylko jedna , a E34 jest kikla ale mam pytania:
co pada? Czy przebieg rzędu 350.000 km to dużo dla td czy nie?
Powered by TTC
240 KM
elastyczność 4 bieg 110-170km/h
przyśpieszenie 0-160 km/h
przyśpieszenie 200-240 km/h
240 KM
- sebastiane525TDS
- Bywalec
- Model: 520d
- Rocznik: 2001
- Skrzynia biegów: Manualna
Witam
Powiem tak sprzedałem niedawno e34 TDS z przebiegiem 410tyś.km. w ciągu roku przejechałem 80tyś.km.głównie po autostradach,przez ten rok użytkowania wymieniłem:
-wszystkie rolki i paski,pompa wody,wisco
-szczotki alternatora
-uszczelnienie pompy wtryskowej,wymiana wtrysku sterującego
-klocki i tarcze
-wahacze,amortyzatory tył
-olej zmieniałem co ok.9000km (tak pokazywał komp.) i zawsze filtr powietrza
-filtr kabiny (troszkę się napracowałem z wymianą bo to klimatronik dwustrefowy.
-dobicie klimy
Jeśli trafisz egzemplasz z oryginalnym przebiegiem to myślę że nawet te 400tyś.km. to nie dużo pod warunkiem że poprzedni właściciel dbał o samochód.
Pozdrawiam.
Powiem tak sprzedałem niedawno e34 TDS z przebiegiem 410tyś.km. w ciągu roku przejechałem 80tyś.km.głównie po autostradach,przez ten rok użytkowania wymieniłem:
-wszystkie rolki i paski,pompa wody,wisco
-szczotki alternatora
-uszczelnienie pompy wtryskowej,wymiana wtrysku sterującego
-klocki i tarcze
-wahacze,amortyzatory tył
-olej zmieniałem co ok.9000km (tak pokazywał komp.) i zawsze filtr powietrza
-filtr kabiny (troszkę się napracowałem z wymianą bo to klimatronik dwustrefowy.
-dobicie klimy
Jeśli trafisz egzemplasz z oryginalnym przebiegiem to myślę że nawet te 400tyś.km. to nie dużo pod warunkiem że poprzedni właściciel dbał o samochód.
Pozdrawiam.
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Lubuskie
jak wyzej napisane. Brat jechal w poniedzialek w poznaniu taksowka omega b tds (to smao co w bmw) i mila nakulane okolo 800tys, a chodzila jak normalne auto, taxiarz mowil ze "zadbane to i pojezdzi drugie tyle"
moja ma 315tys i nie widac tego po niej (po wnetrzu czy wierzchu)
kazdy diesel co ma ze 14-15 lat nie bedzie mial mniej jak 300tys, jesli sie trafia takie co maja mniej to mozna miedzy bajki brzechwy i wiersze mickiewicza wlozyc
moja ma 315tys i nie widac tego po niej (po wnetrzu czy wierzchu)
kazdy diesel co ma ze 14-15 lat nie bedzie mial mniej jak 300tys, jesli sie trafia takie co maja mniej to mozna miedzy bajki brzechwy i wiersze mickiewicza wlozyc
- raven_1983
- Ekspert

- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
Jeżeli 5000 to całkowity budżet na zakup auta to zapomniał bym o E34.
Tak czy inaczej będzie trzeba zrobić to, tamto, siamto, pewnie pompę i/lub rozrząd.
Niestety przypadki sprzedaży auta w naszym pięknym kraju dlatego, że jest sprawne i mamy nowe są bardzo rzadkie...
Tak czy inaczej będzie trzeba zrobić to, tamto, siamto, pewnie pompę i/lub rozrząd.
Niestety przypadki sprzedaży auta w naszym pięknym kraju dlatego, że jest sprawne i mamy nowe są bardzo rzadkie...
- bieniek
- Bywalec
- Rocznik: 1994
- Województwo: Zachodniopomorskie
Ja powiem bardzo szczerze:
Jakie będzie BMW diesel do 5000 PLN?
- będzie bardzo słabe, wręcz gumniane
Kolega chyba sam szuka kłopotu na własną głowę
Jakie będzie BMW diesel do 5000 PLN?
- będzie bardzo słabe, wręcz gumniane
Kolega chyba sam szuka kłopotu na własną głowę
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
- Krakowiak
- Bywalec
- Kontakt:
może inaczej , ma 5000 , i patrzył na różne wynalazki jak np. citroen XM ... odradziłem mu. To że przy aucie będzie zawsze coś do roboty to norma, tylko chodzi mi o to czy można w tych pieniądzach znaleźć coś rozsądnego relatywnie do kwoty.
Powered by TTC
240 KM
240 KM
uważam, że nie bardzo...
lepiej niech poczeka i kupi coś lepszego... 
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Województwo: Wielkopolskie
Byłaby szansa dostać 524TD "do jazdy", ale to będzie sedan [na pewno 300k przebiegu, z czego drugie tyle przed nim].
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
-
Bielik
- Świeżak

- Rocznik: 1992
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
Ja myśle, że e30 w 2.4td byłoby rozsądnym wyborem. E30 nie stoją tak wysoko. Za 4tys znajdzie się juz fajną, przynajmniej u mnie. Ja sam kupiłem swoją e34 2.5tds za 5 tys, tylko ze troszke włożyłem. Także moim zdaniem niech o e34 zapomni
pozdro
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Kontakt:
Jesli dysponuje taka kwota na zakup to domyslam sie ze na obsluge ma tez nie za duzo. Moze warto rozejrzec sie za 4 garkami. 318 tds niestety tez nie wychodzi najtaniej w eksploatacji i bedzie drozsza. Moze warto szukac golfa 3, astry 1,7 isuzu lub czegos podobnego. Te silniki sa oszczedniejsze i sporo tansze w naprawie. Obawiam sie ze dobrej beemki za tyle nie kupisza diesla tym bardziej.
nieprzesadzajmy koledzy ja kupilem e34 2.4td za 3600 do wymiany byly tylko opony mroz -27 pali od strzala tak wiec nie ma co mowic ze o e-34 mozna zapomniec .po prostu trzeba poszukac jeszcze dodam ze blacharka igla srodek tez bardzo ladny pozdrawiam wszystkich.. Jak sie szuka to sie czasem cos trafi.
alpa2
alpa2
- kwiatek
- Bywalec Gadulec
Tez tak myśle , nie przesadzajmy, bo i już nasze TDs są dość tanie , w końcu to już staruszki!!! Miałem taką E30 2,4td , pózniej jeżdził moj kolega , zrobił nią 60 tys km, wymienił całe przednie zawieszenie , paski , oleje i sprzedał mojemu ojcu za 4700zł. Także zmieścił sie do 5tys. Moj ojciec śmiga , wymienił tylko termostat i może ma świece do wymiany bo troszkę trzeba kręcić . Ostatnio z nim gadałem to coś wspominal ,że może sprzeda bo chce cos mniejszego , bo to jest KOMBI .
-
pietrek525
- Bywalec
- Rocznik: 1995
- Województwo: Dolnośląskie
Popatrz na Allegro jest tego dosyc sporo nawet do 5 tys.
-
Jeta
- Bywalec Gadulec
hmm o TDSie krązy taka opinia,że żeby kupić coś w dobrym stanie trzeba kupić z pewnej ręki. Wedlug mnie 5 tys zł na TDS-a to za mało... ale wiadomo ze trafią się mądrzejsi co to kupuja po 2,3 tys i jeździ ! Tylko teraz pytanie,czy komus jest potrzebny samochod tylko do wożenia d*** czy to ma byc samochod na dłuższy czas. Niestety prawdziwych fanatyków tej marki coraz mniej... przykro się czyta wasze wypowiedzi
Moim zdaniem jeżeli nie jesteś mechanikiem to sobie odpuść. Za 5 tysięcy nie kupisz TDSa, którym można pojeździć. Następne 5 trzeba szykować na naprawy. No chyba, że trafisz okazyjnie w bardzo dobrym stanie, na co bym nie liczył. Nikt nie odda samochodu sprawnego i zadbanego za 5 tysięcy.pietrek525 pisze:Popatrz na Allegro jest tego dosyc sporo nawet do 5 tys.
- błażej21
- Bywalec Gadulec
- Województwo: Podlaskie
No jest sporo TDS do 5tys ale ja jestem tego zdania że nie da się kupić dobrego TDS za 5tys w dobrym stanie i nadającym się do jazdy a nie stania w warsztacie
dokladnie tak mysle jak kolega wyzej 5000 na auto drugie 5000 trzeba wsadzic zeby bylo cacy i zeby sie nie bac opuscic okolic wlasnego komina
A co do fanow marki to sie nie zgadzam
ze ktos chce hu..... gruszki obic nie swiadczy o niczym 
A co do fanow marki to sie nie zgadzam
- bieniek
- Bywalec
Dokładnie!Jeta pisze:Tylko teraz pytanie,czy komus jest potrzebny samochod tylko do wożenia d*** czy to ma byc samochod na dłuższy czas. Niestety prawdziwych fanatyków tej marki coraz mniej... przykro się czyta wasze wypowiedzi
Zastanawiam się, ilu jest takich, co to kupują rzęcha od kolesia, który kupił go od innego, który to z kolei nic nie naprawiał tylko zaklejał gumą do żucia. Następnie delikwent pojeździ, sprzeda dalej problem i albo
A)rozpowiada ploty jakie to BMW jest awaryjne, "zawsze coś"
B)kupuje następne
albo obydwie naraz. Będziesz Miał Wydatki tak właśnie powstało.
Ja swoją kupiłem za ~8000PLN, w chwili obecnej wsadziłem już ze drugie tyle, a nie ruszałem nic przy silniku [nie ma takiej potrzeby]. Nie narzekam i wiem, że poniosę kolejne wydatki. Mi poprostu odpowiada ta marka, trafia do mnie to, że wymyślają drobne patenty, i starają się dojść do perfekcji.
Napewno nie sugeruję sie tym co ludzie myślą czy mówią o BMW, ani jak mnie postrzegają gdy nim jadę.
Dlatego ludzie, ogarnijcie się.
Auta zostały podzielone na klasy, żeby każdy mógł znaleźć coś na co go stać. Czemu akurat BMW?
Masz pięć tysięcy? Kup Skodę Felicia 1.3 z 1999 roku. Najlepiej zagazowaną. Może spali ciut więcej, ale wszelkie naprawy to grosze. Starszy Pasek też by zrobił.
Oczywiście, lans nie ten.
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
- Krakowiak
- Bywalec
- Kontakt:
z tym różnie bywa , z 2 miesiące temu sprzedawałem Mercedesa W124 coupe , byłem 2 właścicielem , od pierwszych 10.000 km faktury z ASO mercedesa co 10.000 km , nigdy nie jeżdżony w zimie , 0 dosłownie 0 rdzy . Skóra klima tv , bez tuningów , na oryginalnym zawieszeniu eibach progresywnym , większość części nowa wszystko na tip top auto od kolekcjonera dla kolekcjonera , warte w tym stanie na rynku wtórnym ok. 20.000 zł , sprzedałem za 11.500 bo nie miałem już miejsc w garażu i od 8 miesięcy nie było kupca, bo wszyscy chcieli "igłę" za 11.000 zł , w końcu sytuacja garażowa i rynek wymusiły na mnie tą cenę , także kupujący zrobił interes życia. Oczywiście to się zdarza raz na tysiąc przypadków ale jest możliwewojewoda2 pisze:Nikt nie odda samochodu sprawnego i zadbanego za 5 tysięcy.