POMOCY RAZ PALI RAZ NIE

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

kamilu19
Bywalec

POMOCY RAZ PALI RAZ NIE

Post autor: kamilu19 »

Witam na wstępie chciałem dodac ze nei moge znalesc odpowiedzi na moj przypadek dlatego zakładam temat.
Chodzi mi o potwierdzenie czy moja pompa wtryskowa juz całkiem padła?
w Betce obroty po na grzaniu falowały,miałem małe problemy z zapalaniem na zimnym kreciła kreciłą az w koncu załapała i wszystko było Ok na ciepłym ten problemy z zapalaniem po dłuzszym kreceniu zapaliła
I tak do ostatnie niedzieli było miare dobrze az nagle przyszełem rano zeby zapalic i tak jak by nie mogła łapie łapie silnik juz sie wkreca w obroty mozolnie ale znow zdycha przez dwa dni po dłuzszej probie odpaliła ale zaraz po odpalnieu była mułowata brak mocy (turbo sprawne) ale po chwilowej jezdzie moc wracała. Az do dzis gdy nei che zapalic zaczyna łapac wskazowka jest juz na 1000 obrt. ale zaraz spada i od nowa;( Czyzby to juz pompa nie dawała takiego cisnienia (swiece wymienione,dodam ze pompka w baku nie chodzi ale paliwa jest ponad 20l w wezyku ropa jest zaworek załozony)
Czy mogła by to tez byc wina rozrusznika?

Wiem koledzy ze na forum juz było wiele tych tematow poruszanych ale nie moge znaleść tego odpowiedniego kazdy pisze ze albo mu pali na zimnym a na ciepłym nie albo odwrotnie, a mnie zastanawia czemu rano zjadłem 2 akumulatory przy odpalniu bo nie chciała załąpac zbiera zbiera 1000obt pedał w spodzie a nagle znow od nowa, a po 1,5 godziny przychodze wkłądam naładowany aku i po 2 grzaniach swiec odpala od strzału. Paliwo jest w werzyku,zaworek załozony swiece nowe.
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

POMOCY RAZ PALI RAZ NIE

Post autor: raven_1983 »

Skoro napisałeś w "kupuję diesla" to moja rada jest taka - nie kupuj tego auta.

Ponieważ również pamiętam twój poprzedni wątek - zresztą jest na śmietniku... to uwaga jest taka sama.

Przeczytaj wątki które Twoim zdaniem są inne niż twój, sprawdź wszystko co tam zostało wymienione, i jak nadal nie znajdziesz/nie naprawisz to powrócimy do tematu.

Wątek pewnie niebawem trafi na śmietnik... a autor dostanie paseczek w nagrodę za upór.
kamilu19
Bywalec

POMOCY RAZ PALI RAZ NIE

Post autor: kamilu19 »

No wiem ze nie w tym dziale napisałem sorki za to ale dopiero raczkuje na forach i mi sie pomyliło:)
Wiem ze podobne wątki czytałem juz prawie wszystkie , u mnie jest tylko ta roznica ze to sie dzieje jak dłuzej postoi njagorsze to piersze zapalenie zapali ot potem jzu przez cały dzien zapala, Nie moze wejsc w oboroty wchodzi wchodzi i nagle gasnie a jak juz wejdzie to przez pewien czas jest mułowata ale przejade kawałek i moc wraca.
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

POMOCY RAZ PALI RAZ NIE

Post autor: raven_1983 »

Widzę, że wybitnie nie zamierzasz zastosować się do porady o przeczytaniu tamtych rzekomo nie pasujących wątków i sprawdzeniu rzeczy które w nich są opisane...

Trudno... ja również nie zamierzam powtarzać setny raz tego samego co już było napisane...

Zapewne zarówno Ty jak i Ja będziemy równie uparci...

Na szczęście ja potrafię korzystać z wiedzy zebranej na forum.
Zablokowany