witam panow mianowicie jak odpalam autko wrzucam 1 i zaraz 2 (tylko na zimnym czasami na cieplym bardziej odczuwalne na zimnym) to jest takie mocne szarpnięcie chyba ze bardzo powoli puszcze sprzeglo co to morze byc moze dwumasa moze cos innego dzieki i pozdrawiam.
teraz zauwazylem tez na cieplym i jest troche mulasty jak chce szybko przezucic bieg to jest takie mocne szarpniecie jak by chcial zgasnac moga ta tez byc objawy filtra paliwa dzieki i pozdrawiam
E39 525 tds zmiana biegu z 1 na 2 jest szarpniecie
Moderator: Moderatorzy
E39 525 tds zmiana biegu z 1 na 2 jest szarpniecie
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 16:59 przez margo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomek 85
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
E39 525 tds kombi zmiana biegu z 1 a 2 jak zimny szarpniecie
Jakby był gdzieś luz (frez na wale, półosiach napędowych, dyfer, łożyska skrzyni biegów) to objawiał by się też na ciepłym, stawiam na początek sypania się dwumasy
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
ach ta cholerna dwumasa... jak czytam forum to wszedzie ona sie psuje....
buda trzesie?? jest mocne szarpniecie silnika przy gaszeniu/odpalaniu?? jest metaliczny stuk (2 razy) przy gaszeniu/odpalaniu?? jak siedzisz w aucie i na luz wrzucisz to czujesz wibracje od silnika takie dosc mocne??
jesli masz ktorys z w/w objawow to faktycznie dwumasa, ja bym stawial na zuzyty synchronizator na 2 biegu
wymieniales olej w skrzyni??
buda trzesie?? jest mocne szarpniecie silnika przy gaszeniu/odpalaniu?? jest metaliczny stuk (2 razy) przy gaszeniu/odpalaniu?? jak siedzisz w aucie i na luz wrzucisz to czujesz wibracje od silnika takie dosc mocne??
jesli masz ktorys z w/w objawow to faktycznie dwumasa, ja bym stawial na zuzyty synchronizator na 2 biegu
wymieniales olej w skrzyni??
dzieki panowie zadnego oleju nigdy w skrzyni nie wymienialem bo mam manual a co do dwumasy to na luzie mam telepanie nie zawsze ale,,,,,i jak gasze to jest dudu no to dwumasa jeszcze tego mi brakowalo dzieki pozdrowienia