caly czas cos sie dzieje juz normalnie nie moge
E39 525tds kontrolka od swiec i traci moc przy zmianie biegu
Moderator: Moderatorzy
E39 525tds kontrolka od swiec i traci moc przy zmianie biegu
witam ponownie i prosze o porade,odpalam od strzala rano ale w czasie jazdy jak jeszcze nie jest do konca zagrzane ale cieple tez sie zdarza zaswiecila mi sie kontrolka od swiec na chwile jak zmieniam bieg (szybko)na 2 i na chwile traci moc i zaraz wraca do normy (swiece sa nowe ngk)co to jest nie mialem takiego czegos jeszcze dzieki i pozdrawiam
pomocy
coraz czesciej sie to dzieje
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 23:09 przez margo, łącznie zmieniany 1 raz.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
E39 525tds kombi kontrolka od swiec
A nie pomyliłeś kontrolki świec z kontrolką od wtrysku sterującego?
Jak to drugie to sprawdź czy w odstojniku filtra paliwa nie ma wody...
Jak to drugie to sprawdź czy w odstojniku filtra paliwa nie ma wody...
E39 525tds kombi kontrolka od swiec
mi sie wydaje ze tam jest jedna taka kontrolka od swiec zarowych ale ide sprawdze bo mnie slak trafia dziek 
I tak bylem w autku i sprawdzilem u mnie jest jedna kontrolka od swiec zolta, przy wtryskach jest sucho, pompa wtryskowa sucha,wody w takim malym filterku nie ma chyba ze jest cos innego, ogolnie jest sucho co moge jeszcze sprawdzic(a odlaczylem akumulator morze jakiegos bleda dostal
) pozdr.
I tak bylem w autku i sprawdzilem u mnie jest jedna kontrolka od swiec zolta, przy wtryskach jest sucho, pompa wtryskowa sucha,wody w takim malym filterku nie ma chyba ze jest cos innego, ogolnie jest sucho co moge jeszcze sprawdzic(a odlaczylem akumulator morze jakiegos bleda dostal