[e38]Co jakiś czas szarpie i traci moc 730DA M57 Common rail
Moderator: Moderatorzy
[e38]Co jakiś czas szarpie i traci moc 730DA M57 Common rail
Witam mam problem ze swoim autem moje auto to e38 730D w automacie od jakiegoś czasu mam problem z silnikiem a mianowice co jakiś czas strasznie szarpie silnikiem i wtedy traci moc. przewaznie dzieje sie to jak np dojeżdzam do świateł i wciskam chamulec wtedy zaczyna szarpac całym autem i gdy dodaje gazu auto wogóle nieporzyspiesza. jest zauwazalna glosniejsza praca silnika. Czasami znowu auto normalnie jedzie ma moc i nietrzęsie czy ktoś sie juz spotkal z takim czymś?? za odp z góry dziekuje
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
co jakiś czas szarpie i traci moc 730DA M57 Common rail
podłączałeś auto pod kompa?
wygląda jakby nie palił na wszystkie cylindry?
wygląda jakby nie palił na wszystkie cylindry?
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Jeszcze nie podłączałem ale jutro to zrobe mam nadzieje. Jak narazie szukam w okolicy kogoś kto sie zna i ma do tego dobry sprzęcik bo wymieniaczy jest duzo a konkretnych fachowców mało. Czy jest to możliwe ze pompowtrysk sie zepsuł ?? bo gdzieś wyczytałem, że jak by padł to niebędzie działał wcale a tu auto raz działa normalnie a raz nie. Ps czy da sie sprawdzić na kompie który dokładnie sie zepsuł? Auto czasami sie tak właśnie zachowuje jakby niepalił na wszystkie cylindry
-
Szamil
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
Witam,
z tego co sie orientuje to komp powie czy wtryski sa ok czy nie, ale nie wskaze ktory.
Pozdrawiam
z tego co sie orientuje to komp powie czy wtryski sa ok czy nie, ale nie wskaze ktory.
Pozdrawiam
Witam, Na kompie wyszło, że mam do wymiany 3 wtryskiwacze.
Dobrze, że nie zaczołem od wymiany gdyż klopot okazał sie zupełnie inny i zaoszczędziłem mnustwo kasy. A mianowicie była popalona wiazka elektryczna z komputera, czujnik temperatury oraz nienajleprzy stan wiązki elektrycznej z wtryskiwaczy. Po wymianie oraz przeczyszczeniu styków autko odzyskało swoją moc i nie trzęsie. Tak więc jeżeli komuś przydadzą sie takie objawy jak umnie niech sprawdzi tez elektryke. Czasem warto zasięgnać rady róznych mechaników a nie tylko sugerowac sie komputerem Pozdrawiam