Witam wszystkich
Jestem posiadaczem bmw 530 d z 2000 roku model po lifcie. Po zakupie webasto działało z pilota i ręcznie i na postoju ładnie grzało. Wczoraj temperatura była na plusie 6,5 stopnia długo siedziałem w aucie próbowałem włączyć webasto ale miałem wrażenie że sie nie uruchomiło zwiększyłem temperaturę i sile nawiewu po pewnym czasie leciało zimne powietrze . Dziś rano temperatura była 4 stopnie na plusie i webasto z pilota próbowałem odpalić ale nic z tego kontrolka zapaliła sie w kabinie takie cichutkie buczenie ale nie zaskoczyło i dym nie poszedł nawet nawiewy nie działały. Potem przejechałem ok 1 kilometra temperatura silnika była już na końcu niebieskiego zgasiłem silnik i próbowałem odpalić z pilota nawiewy chodziły ale leciało zimne powietrze.
Podpowiedzcie proszę czy jak jest taka temperatura to webasto się nie włącza? Jak moge sprawdzic czy mam sprawne webasto?
Dziękuję.
Powitanie prosba o pomoc w diagnozie usterki webasta
Moderator: Moderatorzy
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
A nie ma to czujnika temperatury,że uruchomić można po niżej 0" .
W ASO powiedzą ci na 100% co jest.
W ASO powiedzą ci na 100% co jest.
- Szkodnik
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Podkarpackie
A pompke paliwa słychać?
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.
-
grand1971
- Świeżak

- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Witam nie wiem czy pompa działa ale jak siedzę w kabinie i włączę webasto to słychać że tam coś byczy ale czy to pompa to nie wiem. Ciekawe czy teraz komuś się teraz włącza webasto w taka pogodę przy plusowych temperaturach. Dzięki
- Szkodnik
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Podkarpackie
Pompka do webasta podaje paliwo impulsowo i jeśli pracuje to słychać pukanie (tykanie i czestotliwość jest uzależniona od temperatury). Jesli nie słychać pompki to obstawiam na padniętą świece.
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.
-
grand1971
- Świeżak

- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
To będę musiał pojechać i podłączyć do kompa i zdiagnozować usterkę. Dziękuje
Będę wdzięczny jak znalazła by się osoba u której w aucie jest webasto i sprawdziła czy teraz się uruchamia.
Będę wdzięczny jak znalazła by się osoba u której w aucie jest webasto i sprawdziła czy teraz się uruchamia.