Klimatyzacja w e34
Moderator: Moderatorzy
-
darektur77
- Bywalec
Klimatyzacja w e34
Witam, jak w temacie mam problem z klimatyzacją w swojej buni .Mianowicie świeci sie podświetlenie przycisków ( ogrzewanie tylnej szyby, klimatyzacja i obieg zamknięty) ale niemogę nic włączyć, sprawdzałem juz bezpieczniki i niewiem co może być może ktoś miał taki przypadek czy mam jechać na komputer sprawdzac może jakiś przekażnik ktoś się orientuje gdzie jest?
- bieniek
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Klimatyzacja w e34
A czy przypadkiem dmuchawa chodzi na maksymalnych obrotach? Rozumiem, że masz klimę auto? Ze środkowych trzech prztyczków, który się świeci? środkowy czy ten po lewej?
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
-
darektur77
- Bywalec
Klimatyzacja w e34
tak mam klimę manualną i dmuchawa chodzi normalnie na każdym biegu. już niewiem co może być acha może dodam że wstawiłem pełne OBC ale nic nie robiłem przy przekażnikach wstawiłem orginalne od tds i odrazu wszytko grało i po kilku dniach chiałem klimę odpalić a tu zong , rzaden zprzełączników sie nie swieci oprócz podświetlenia ich
- raven_1983
- Ekspert

- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Klimatyzacja w e34
Nie zapomniałeś podpiąć wtyczki z tyłu panelu lub przy sterowniku klimy (objawy są właśnie takie jak opisujesz)?
Podaj znacznie więcej szczegółów - chociażby sposób podpięcia OBC. Czy użyłeś fabryczne wiązki, czy robiłeś sam... czy miałeś wiązkę, czy wymieniałeś...
Podaj znacznie więcej szczegółów - chociażby sposób podpięcia OBC. Czy użyłeś fabryczne wiązki, czy robiłeś sam... czy miałeś wiązkę, czy wymieniałeś...
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
Klimatyzacja w e34
za tymi przyciskami jest wtyczka, ktora mogla sie poluzowac, badz wogole byc nie podpieta
-
darektur77
- Bywalec
Klimatyzacja w e34
wtyczki tej z tylu co na zdjęciu nie ruszałem wogule ale jakby była odpięta to podświetlenie nie działało by przecierz a jak zapala się światła to i przyciski się podświetlają ale nie działają wszytkie trzy. Przypomniało mi się ze zmieniałem jeszcze mechanizm wycieraczek ale tam nie rozpinałem kostek oprócz silniczka i dmuchawy. No jakiś dziwny przypadek ale zaobserwowałem jeszcze do tego jeden objaw mianowicie tylna szyba po stronie kierowcy sie nie otwiera a dzialała normalnie i szyberdach panorama tez przestał a tez otwierał się ;( może wypiąć te OBC ?OBC podpiołem pod orginalną wkostke nawet nie musiałem (+) ciągnąć
- raven_1983
- Ekspert

- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Klimatyzacja w e34
Odepnij obc i zobacz co będzie - jak wszystko powróci do działania to OBC jest uszkodzone.
Jeśli nie to sprawdź dokładnie swoje działania przy wycieraczkach...
Jednym słowem - coś namieszałeś a złożoność przy skąpych informacjach jest zbyt mała. Diagnoza na odległość jest o tyle utrudniona, że obwody które padły są odseparowane i nie mają punktów styku - poza zasilaniem.
Jeśli nie to sprawdź dokładnie swoje działania przy wycieraczkach...
Jednym słowem - coś namieszałeś a złożoność przy skąpych informacjach jest zbyt mała. Diagnoza na odległość jest o tyle utrudniona, że obwody które padły są odseparowane i nie mają punktów styku - poza zasilaniem.