Jak podlaczyc sterownik do centralnego???
Moderator: Moderatorzy
Witam chcialbym kupic sterownik do seryjnego centralnego zamka czy ktos moglby cos polecic? Gdzie moge znalezc schematy polaczen bo nie wiem czy dam rade samemu to zalozyc? prosze o pomoc
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
żeby zamontować centralny zamek fabryczny nie mając go wcale musisz mieć sterownik, wiązki drzwiowe, siłowniki, cięgła jeśli chciałbyś to kupić to dość drogo wyjdzie. idź lepiej do sklepu elektronicznego lub dobrego motoryzacyjnego i kup uniwersalny zestaw alarm i centralny koszt ok 200zł, a co najważniejsze prosty do zamontowania
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
da sie, ja tak robilem. kupilem na allegro sterownik z kluczykami jak na tej aukcji http://moto.allegro.pl/item617568998_bm ... 4_e32.html
prawdopodobnie sterownik mam podobny, pewnie jakis made in china.
zakladal mi go elektryk, wpinal sie za obudowa glosnika kolo nog kierowcy. dziala domykanie szyb ale ryglowanie robil na przekaznikach. niestety nie wiem jak to podlaczyl dokladnie bo nie widzialem. za montaz placilem 90zl.
prawdopodobnie sterownik mam podobny, pewnie jakis made in china.
zakladal mi go elektryk, wpinal sie za obudowa glosnika kolo nog kierowcy. dziala domykanie szyb ale ryglowanie robil na przekaznikach. niestety nie wiem jak to podlaczyl dokladnie bo nie widzialem. za montaz placilem 90zl.
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
ja mam inne pytanie... z numeru VIN wynika ze mam autoalarm z centralnym zamkiem... ale nie mam pilota... po zamknięciu drzwi kluczykiem centralny się załącza , mrugają kierunkowskazy, gaśnie światło wewnątrz i mruga czerwona dioda w tym miejscu gdzie wydaje mi sie że powinna mrugac
jak sprawdzić czy ten alarm jest sprawny i czy wogole można go uzbroić nie posiadając pilota? i gdzie szukac syrene?
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
no dobra, juz wiem ze alarm mam... zostawilem sobie otwarke okno w tylnych drzwiach( bo tam nie ma elektryki :/
) zamknąłem sie w srodku, i probowalem odpalic... auto wogole niekreci i mrugaja awaryjki ) tylko ze same awaryjki :/ nie ma zadnego dźwieku, zadnej wyjącej syreny :/ gdzie moge ją znaleźć albo gdzie powinna byc ;> ? oczywisciemowie tu o orginalnych alarmie fabrycznym ... i gdzie moge znaleźć centralke od tego alarmu?
-
Doden
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Wielkopolskie
Opto ten czarny to centralka zamkaOpTo pisze:i ja sie podkleje gdzie jest centralka od zamka centralnego
czy to jest któreś z tych ??
[url=http://images45.fotosik.pl/148/57e3ab849b2772c1med.jpg]Obrazek[/URL]
Pozdro
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
-
papwil
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Model: 530d
- Rocznik: 1993
- Województwo: Mazowieckie
Jesli ktos bedzie chcial sie bawic w zakladanie sterowania pilotem w bmce to polecam:
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3945011
Pozdr
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3945011
Pozdr
-
ANDRU
- Bywalec
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
Odświeżam
Czy poza tym sterownikiem od centralnego jest jeszcze gdzies jakis inny w e34?W katalogu części znalazłem jeszcze jakiś inny sterownik zaznaczony jako nr3 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=25 Centralny jak zamykam kluczykiem to sie spowrotem sam otwiera,po ponownym zamknieciu zostaje zamkniety ale centralny mozna otworzyt tylko w lewych drzwiach a w prawych otwieraja sie same prawe a po włączeniu zaplonu otwiera sie reszta zamkow.Nie idzie otworzyc za pomocą dzundzla gdyż po zamknieciu drzwi odrazu sie ryglują E34 TDS 07,95r. Podmienilem niby ten modul pod kanapa ale nic to nie dało
Gdzie jeszcze szukac problemu? Z uwagi iz mam coś spieprzone z bębenkiem w lewych drzwiach otwieram prawe drzwi kluczykiem potem kluczyk w stacyjke,zapłon i juz mam otwarte auto
normalnie full opcja 
Czy poza tym sterownikiem od centralnego jest jeszcze gdzies jakis inny w e34?W katalogu części znalazłem jeszcze jakiś inny sterownik zaznaczony jako nr3 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=25 Centralny jak zamykam kluczykiem to sie spowrotem sam otwiera,po ponownym zamknieciu zostaje zamkniety ale centralny mozna otworzyt tylko w lewych drzwiach a w prawych otwieraja sie same prawe a po włączeniu zaplonu otwiera sie reszta zamkow.Nie idzie otworzyc za pomocą dzundzla gdyż po zamknieciu drzwi odrazu sie ryglują E34 TDS 07,95r. Podmienilem niby ten modul pod kanapa ale nic to nie dało
Wszystkie części do E34 TDS SEDAN
-
papwil
- Bywalec Gadulec
jak rozumiem samo to sie niestalo tylko ktos w tym pomogl, ew kupiles juz takie?
-
ANDRU
- Bywalec
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
centralny zaczął tak właśnie działać jak opisałem po tym jak odcinałem reszte kabli z wiazki która idzie w bagażniku po zawiasie klapy.Wówczas nastopiło krótkie spięcie i od tego czasu central działa w wersji full opcja. Więc jest jakiś dodatkowy sterownik centralnego czy nie?
Wszystkie części do E34 TDS SEDAN
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 1999
jest sterownik centralnego, moduł-alarm, i w zależności od wersji moduł odpowiedzialny za komunikację z pilotem na podczerwień lub radiowym, wersja podstawowa to sam sterownik centralnego (mały czarny na dwie wtyczki) w drzwiach kierowcy, pasażera, i tylnej klapie są zamki "master" czyli sterujące wysyłające informacje do sterownika, zaś tylne drzwi i klapka paliwa to slave czyli tylko czytają informacje wysyłane ze sterownika, jeśli np, któryś ze sterujących ma połamane wiązki central może przestać działać aby uniknąć uszkodzenia sterownika.
-
papwil
- Bywalec Gadulec
Tylna klapa master
kolego pobudka, zycze powodzenia w otwieraniu zaryglowanych drzwi zamkiem w klapie. w ogole cos Ci sie pomylilo.
Za zamki odpowiada GM modul nadwozia najczesciej zielona kaseta pod kanapa i RM modul przekaznikow /obok GM/ czarna kaseta. One wspolpracuja ze soba.
ANDRU, zajrzyj pod kanape i sprawdz bezpieczniki ale mega dokladnie, najlepiej miernikiem, szczegolnie takie dwa brazowe na 5 lub 7,5 ampera. Mi sie kiedys one przepalily ale w taki sposob ze dopieo pod lupa bylo wydac ze sa przerwane, wiec metoda "zgrubsza na oko" odpada.
Za zamki odpowiada GM modul nadwozia najczesciej zielona kaseta pod kanapa i RM modul przekaznikow /obok GM/ czarna kaseta. One wspolpracuja ze soba.
ANDRU, zajrzyj pod kanape i sprawdz bezpieczniki ale mega dokladnie, najlepiej miernikiem, szczegolnie takie dwa brazowe na 5 lub 7,5 ampera. Mi sie kiedys one przepalily ale w taki sposob ze dopieo pod lupa bylo wydac ze sa przerwane, wiec metoda "zgrubsza na oko" odpada.