Tzn. z tym wszystkim jest tak jak mowisz,odpiecie czujnika oczywiscie jak najbardziej, ale jak myslisz jak dlugo? miesiac ,dwa,trzy? powiem inaczej ja pojezdzilem kiedys 325 tds 1993r 279 tys. z odpietym czujnikem dokladnie 1,5 miesiaca,i zaczely sie dziwne objawy np,pikanie w kokpicie przez okolo 2 min.tak jak ostrzezenie o naglym spadku temp.wskazania komp. informowaly ze czujnik nie dziala,wiec nawet przez pol dnia samochod na wolnych chodzil okolo 1000 obr/min.dopiero pozniej spadala ale tez nie zawsze. Skad wiem ze akurat przez to ? otoz po zalaczeniu czujnika po paru dniach wszystko wraca do normy, noi znalazlem na allegro urzadzanko do uruchamiania swiec zarowych koszt okolo 90 zl, to bylo jakies 3 lata temu moze nawet dalej teraz moze kosztowac troszke wiecej.Nie chce tego chwalic .bo tez w zaden sposob nie jestem za tego typu ingerencja w uklad elektryczny, ale bmw jezdzi do dzis z tym pudeleczkiem ma nastukane juz ponad 370 tys i nie narzeka

.Wiem bo sprzedalem go znajomemu mojego wujka. Takze tak to wyglada, latwy montaz nawet laik ktory tego nigdy w zuciu nie robil da sobie rade. TYLKO TAK JAK MOWIE TO I TAK WSZYSTKO ZMIERZA DO REGENERACJI. Z tym jest roznie jednemu wytrzyma 50 tys, drugiemu 5000 tys, a trzeciemu 10 tys, zalezy wszystko od zuzycia mechanicznego pompy wtryskowej ,eksploatacji wczesniejszej ,obciazenia z ktorymi zmagal sie samochod, oczywiscie jakosci paliwa,ZNAM NAPRAWDE ROZNE PRZYPADKI< NIEKTORYM POMAGALA NAWET TYLKO RAGENERACJA ROZPUSZNIKA< BO OKAZALO SIE ZE ; na zimnym palil na pol obrotu jak juz byl cieply potrzbowal obrot czy tez dwa i w tym momencie blokowaly tulejki w rozruszniku i samochod potzebowal 15 sekund zeby zapalic,po regeneracji zdziwienie pali od strzala NA CIEPLYM I NA ZIMNYM.Nigdy bym na to nie wpadl ale poprostu co jakisz czas zawieszal sie rozrusznik az w koncu padl na moje szczescie

. W innych tds-ach wystarczy zamontowac zwykly zawor zwrotny w przewodzie zanim wejdzie do filtra PALIWA. NAPRAWDE CO SAMOCHOD TO INNA HISTORIA. Wystarcza pierwsze objawy zuzycia sie nastawnika pompy wtryskowe i oczywiscie jakis inny czynnik ktory ni dziala porawnie jak np; wtryski ,pompka paliwa w zbiorniku, cofanie sie paliwam,i juz mamy problem z kreceniem na cieplym !!