rexman pisze:"Dobrze",że mam do "rozszyfrowania"rezystor...przy okazji sprawdzę wiatrak. A teraz może by ktoś podzielił się tym jak upewnić się,że rezystor jest popsuty(lub nie),a które przewody połączyć w e34(bez zdejmowania zderzaka)
Ja to zrobiłem tak:
Podwazyc boczne listy na zderzaku, przy tej trzymającej tablicę, następnie wysunąć "blendę"? tablicy rejestracyjnej wraz z dolną atrapą chłodnicy (z wyczuciem zeby niczego nie połąmać) - masz świetny dostęp do kostki.
Samą kostkę z wiatraka można wysunać (też z wyczuciem) Rozbieranie to banał - 4 spinki trzymające przewody (dwie na górze + i po jednej na dole od masy).
Podłączasz + np ze złącza pod maską i sprawdzasz który bieg chodzi. "Rezystor" jest zamocowany z prawej strony wiatraka patrząc od przodu auta - dochodzi do niego kabel z kostki. Jeżeli wiatrak ruszy bez hałasu - jest sprawny. Jeśli chodzi przez rezystor i na biegu bezpośrednim - masz problem jak u mnie. Brak prądu w kostce.
Jeszcze nie rozgryzłem skąd ma się tam wziąć napięcie i co tym steruje (przekaznik? komputer klimy? sprezarka??
rexman pisze:,przy zbiorniczku z płynem do spryskiwaczy aby uruchomić wiatrak.Byłem na serwisie i chciałem podpatrzyć,które przewody zwiera serwisant ale ciałem zasłonił

A to ciekawe! Moje kable idą za lewym halogenem, do wiązki i dalej do skrzynki bezpieczników.... Szkoda, że nie podpatrzyłeś.