WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!
ZABRAŁEM DZISIAJ SIĘ DO WYMIANY SPRZĘGŁA W SWOJEJ E34 BO ZACZĘŁO CIĄGNĄĆ, SKRZYNIE WYWALIŁEM ,ODKRĘCIŁEM DOCISK I ZDJĄŁEM GO Z TARCZĄ I KU MOJEMU ZDZIWIENIU tarcza w bardzo dobrym stanie, ale za to tarcz od strony dwumasu jest ześrutowana na pół milimetra od śrub mocujących dwumas.
DO INFORMACJI: AUTO UŻYTKUJE PRAWIE 9 LAT i sam sprowadzałem z Niemiec, czy jest to możliwe ze tarcz była odwrotnie założona?
Dodam także ze jeśli bym tarcz założył odwrotnie to by nie ocierała o śruby mocujące dwumas gdyż jest odsadzenie.
Może jest tu ktoś na forum kto by mi pomógł rozwiązać tą zagadkę?
rafał
Dodano: Śro Cze 23, 2010 7:32 pm
ZAŁĄCZAM ZDJĘCIA TARCZY CO O TYM MYŚLICIE? CZY BYŁA PRAWIDŁOWO ZAŁOŻONA? JEŚLI BYŁA DOBRZE ZAŁOŻONA TO CZEMU ŚRUBY OCIERAŁY O TARCZ?
BMW E34 525 TDS 1992 - SPRZĘGŁO TARCZA- POMOCY
Moderator: Moderatorzy
- Ichu
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Co to znaczy że "zaczęło ciągnąć"? U mnie zużycie tarczy objawiało się tym, że przy np. wyprzedzaniu obroty silnika rosły, a przyspieszenia nie było. Wg mnie jest to normalne zużycie tarczy. Wymień ją i zobacz, co się będzie działo (tzn. czy nie ma poślizgu tarczy, hałasów itd.). Tarcza LUK to kwestia około 200zł.
- błażej21
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
Bo tarcza została odwrotnie zamontowana i tema tarło o śruby od dwumasu i sprzęgło się ślizgało a po za tzm użyj opcji szukaj