Silnik 2.4td, pompa na lince gazu.
Otóż doprowadzam autko do stanu i mam jeszcze jeden problem, w sumie dośc ważny.
Wyminiłem akum, świece, filtry, olej, załozyłem zaworek zwrotny, zrobiłem rozrusznik i tam inne rzeczy ale nie związane z tym problemem. Jak jest ciepła pali na "cyk", natomiast jak zimna po nocy to trzeba 2-3 razy kręcić zeby załapała. Jak odpali to puści jasny dymek na 10-15sek. Na moje rozumienie jest tu coś z wtryskami, bo poda za duzo paliwa i dlatego zakopci jak odpali zimna. Jesli coś jeszcze można tu sprawdzić albo jak sprawdzić wtryski czy leją to prosze napiszcie. Czy z moją pompa na linke ma znaczenie wtrysk sterujący czy działa jak pozostałe 5? Spalanie ok 10l.
Problem kolejny może i z tym zwiazany to jest to ze ma małego kopa w moim odczuciu pojawia się taka dziura w gazie...przyspiesza, przyspiesza i nagle yyyyyyyyy wyje i ciśnie ale nie przyspiesza tylko wyje. Może być tu cos z wtryskami bo w momencie zakopci ale nie na czarno, choc turbina też moze mieć tu znaczenie. Więc tu kolejna prośba jak sprawdzic turbine domowymi sposobami i podciśnienie na nią idące? Prosze o pomoc bo mam o tym pojecie ale chce poprostu zobaczyć sprawdzonymi sposobami ktore znacie
NIe moge wam opisać jak to z obrotami sie miewa bo nie działa obrotomierz, ale zamówiłem już akumulatorki i mam nadzieje ze obudzi to wskazówke
Załączam zdjęcia, na których zaznaczcie mi które węze są od podciśnienia i jak sprawdzić tą turbine.

Pozdrawiam Snake