525D E39 2001r

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

Piotrek_Wroclaw
Świeżak
Świeżak

525D E39 2001r

Post autor: Piotrek_Wroclaw »

Witam,
Jestem tu nowy, zarejerowałem sie z ponieważ chce kupiće39 w Dieslu.. jednak nie w TDS'ie tylko D..
Jednak nie jestem pewien czy kwota która dysponuje pozwoli mi kupić coś sensownego.. za auto chce daćmaksymalnie 17-18k ponieważ chce jeszcze zostawic ok. 3k na ewentualne wymiany... Jeźdze na razie E34 525i i zamierzam je zmienić cos nowszego i moze bardziej ekonomicznego :mrgreen:
Znalazłem coś niedaleko mnie (jestem z Wrocławia) zainteresowała mnie ta oferta: http://allegro.pl/bmw-525-d-touring-spr ... 47895.html cena wydaje się być dosyć atrakcyjna (rocznik,silnik) Na co zwrocic uwage? Nie chce sie wpakowac w "oszczędnego" dieselka w któego ebde musiał wpakowac 5k... :evil: Jestem jeszcze skłonny zregenerowac turbo bo to oczywiste w dieslach predzej czy później,jednak martwie sie o wtryski itp.. Co myślicie o tej ofercie i jak sprawują wam sie te silniki? jakie spalanie? i jakie koszta napraw... licze również na wypowiedzi użytkowników 530D są to chyba bliźniacze silniki jeśli chodzi o naprawy i eksploatacje..

Pozdrawiam Piotrek!
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

525D E39 2001r

Post autor: raven_1983 »

Auto przekracza twój zamierzony budżet... nie jest zarejestrowane w PL i nie zdziwię się jeżeli będzie trzeba jeszcze cło zapłacić

Nie wiem po co ktoś mył komorę silnika.
lieder_r
zbanowany
zbanowany
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

525D E39 2001r

Post autor: lieder_r »

Auto jak na ten rok/motor jest za tanie!!! Przebieg duzo wiekszy niz wskazuja zegary (stan skor i okropnie wyjechana kierownica przedliftowa w poliftowym aucie?). Za 17-18 tys kupisz zadbane E39 525tdsAT. Przegladnij galerie, poszukaj auta kolegi Aron15 http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=7&t=3765 , ktore mialem przyjemnosc sciagac.

Pozdrawiam
Mój TDS połyka średnio:
Obrazek
Awatar użytkownika
ishi
Bywalec
Seria: E39
Model: 530d
Rocznik: 2003
Skrzynia biegów: Manualna

525D E39 2001r

Post autor: ishi »

Ja jestem 2 miesiace po zakupie.
Szukalem auta z ostatniego rocznika w idealnym stanie jeżeli chodzi o mechanike. Udalo sie ale takie auta sa warte ok 40kpln.

Przygotuj 3kpln na wymianie plynów i podstaowych gratów eksploatacyjnych. Drugie tyle na ubezp OA+AC jezeli mieszkasz w duzym miescie.

Sprawdz dokladnie uklad wtryskowy i turbo bo to najkosztowniejsze jest w naprawie...
..::Życie w tempie 175BPM::..
Awatar użytkownika
Bopss
Bywalec
Model: 525td
Rocznik: 2002
Skrzynia biegów: Manualna

525D E39 2001r

Post autor: Bopss »

Zgadza się,w dieslu wymiana właśnie tych elementów jest najbardziej kosztowna. Do ceny samochodu musisz dołożyć jeszcze co najmniej kilkaset zł,na wymianę płynów,ewentualny przegląd itd.
ODPOWIEDZ