ginacy prad e-34 2.5tds

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ratlerek
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Warmińsko-mazurskie

ginacy prad e-34 2.5tds

Post autor: ratlerek »

Witam serdecznie .Mam problem z moim autkiem coś pozera mi prąd z akumulatora ,akumulator jest nowy a autko co prawda stoi w garażu i jest odpalane regularnie co jakieś kilka dni ładowanie jest ok alternator po remoncie a mimo to rozładowuje go cały czas.Proszę o pomoc bo straciłem już pomysły co może być przyczyna :shock:
Awatar użytkownika
Waski
Bywalec
Seria: E38
Model: 730d
Rocznik: 2000
Skrzynia biegów: Automatyczna

ginacy prad e-34 2.5tds

Post autor: Waski »

Na początek, robiłeś coś ostatnio w elektryce? nowe radio, alarm itp?? Druga kwestia to kombi czy sedan?? Ostatnia sprawa, mierzyłeś ile pobiera prądu jak jest wszystko wyłączone, jak nie to zdejmij klemę z aku i podłącz amperomierz, pamiętaj, żeby powyłączać wszystko, lampki, radio itp. i najlepiej załączyć alarm, czyli stworzyć warunki takie same jak sa gdy auto stoi.

P.S. hehe, dziś byłem w Giżycku, żebym wiedział sprawdziłbym Ci od ręki ;)
Beemki mają fabrycznie zaszczepionego chochlika, który bez przerwy szepcze Ci do ucha... Co tak wolno, słabo, dawaj ,Ostro... A My wciąż ulegamy pokusie:):)
Awatar użytkownika
ratlerek
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna

ginacy prad e-34 2.5tds

Post autor: ratlerek »

Dzieki serdeczne za pomoc autko jest w sedeanie nieama radia ma alarm w elektryce niegrzebalem jedynie alternator byl w naprawie napisz skad jestes moze sie ustawimy bo co dwi e glowy to nie jedna :idea:
ODPOWIEDZ