carl0s pisze:Hm, teoretycznie masz rację ze spływaniem oleju. Ale to oznacza, że on już nie puszcza, ale leje olejem - a to już bardzo niedobzia - bo w kolektorze powinna panować lekko tłusta atmosfera, ale to dosłownie areozol olejowy. nie wiem, ja bym się nie bawił w wiercenie kolektora, ale zabrał się za gruntowne czyszczenie dolotu jako układu całego. nasze auta niestety mają swój wiek i przez te lata eksploatacji mogło się zebrać w IC duuuzo oleju (moje poprzednie auto, VW passat na AFN - z kolektora zlałem 1 L (słownie jeden litr) oleju).
Oczywiście, można się bawić jak sugerujesz, ja wybrałbym miejsce nr 3 - daleko od wlotu kolektora.
Zrobie tak jak piszesz , postaram sie jutro zdemontować IC i wyczyścić jesli pogoda i temp.na dworze pozwoli na robienie cos pod blokiem

Aktualnie jestem na chorobowym ale to mi nie pozwoli spędzić chwilkę przy aucie...
Gorzej z zona....
Powiedz mi czym najlepiej wyczyścić IC co tam wlać i kolektor
Nie chwaląc sie teraz w wolnej chwili od pracy w kancu zamontowałem w lampach BLECK HELLA i pomalowałem soczewkę na czarno... Zajeb.... efekt , polecam
Dodano: 28 Lis 2010 13:07
Jakieś inne pomysły gdzie można ulokować ten wężyk????
I czym najlepiej wyczyścić IC i kolektor??